Hirdetés

Újabb részleteket tettek közzé a Cellről



|

Újabb információk a PlayStation 3 központi egységéről.

Hirdetés

A négy gyártó, név szerint az IBM Corp., Toshiba Corp., Sony Corp. és Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) négyes közösen fejlesztette ki a chipet, bárki által elérhetővé tették annak elég részletes leírását, melyben szó esik többek között a processzor szívébe ágyazott úgynevezett broadband engine-ről, valamint a chipben szintén megtalálható média és adatfolyam-gyorsító processzor képességeiről is.

Nanako Kato, az SCEI szóvivője elmondta, jelenlegi céljaik között szerepel a Cell alapú alkalmazások fejlesztésének meggyorsítása, mivel a PlayStation 3 jövő év első felében fog megjelenni. A Toshiba is érdeklődik már az új technológia iránt, ők azonban HDTV-kben szeretnék azt hasznosítani, a Mercury Computer Systems Inc. pedig megállapodást kötne az IBM-mel a Cell számítógépekben való hasznosításáról. A partnerkapcsolatot létesített vállalatok közösen próbálják növelni a Cell piacon való terjedését, ennek érdekében dollármilliárdokat költenek a folyamatos fejlesztésekre.


A PlayStation 3-ba kerülő chip tartalmaz egy 64 bites Power PC magot, és nyolc további multimédia processzort. A magok mindegyike támogatja a többszálú műveletvégrehajtást. A rendszer a Rambus XDR memóriáját használja, mely 3,2 GHz-es órajelen üzemel, és egy menetben összesen 10 művelettel képes megbírkózni.

A most nyilvánosságra hozott részleteket még februárban, egy san franciscói konferencián fedték fel először az ottani közönségnek, ám most már bárki által elolvashatók az alábbi linkeken.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.