Hirdetés

Újból lezárt Skylake CPU-kat tuningol az AsRock



|

A Hyper alaplapok külső órajel-generátorral kerülik ki az Intel megkötéseit.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt a Skylake processzoraihoz tartozó mikrokód frissítésével az Intel látszólag lehetetlenné tette az alaplapgyártók számára a nem túlhajthatónak szánt Core központi egységek "illegális" tuningját. Ugyan a körülményeknek köszönhetően a korábbi formájában nem sok értelme volt a lezárt Skylake processzorok olcsó alaplapokon való overclockolásának, de az Intel persze lecsapott az üzleti érdekeit potenciálisan sértő tevékenységre.

Hirdetés


Talán nem volt bölcs ötlet, ugyanis az AsRock újból megkerülte az Intel tiltását, ráadásul a jelenlegi információk alapján úgy sikerült ezt megtenniük a mérnököknek, hogy nem degradálták semmilyen módon az olcsóbb Intel lapkakészletek funkcionalitását. Az új módszer kompromisszumos hack helyett egy teljesen életszerű megoldásnak tűnik, plusz erősen kérdéses, hogy az Intel képes lehet-e kiiktatni a korábban alkalmazott mikrokódfrissítős módszerrel.


Az AsRock által frissen bejelentett Fatal1ty H170 Gaming K4 HYPER és Fatal1ty B150 Gaming K4 HYPER termékek trükkje, hogy letiltják a Skylake processzorok integrált órajel-generátorát, a modult egy extra alaplapi generátorral helyettesítik. Az alaplapok vásárlói 0,60625 megahertzes lépcsőkben tudják majd vezérelni a "K" jelzést nélkülöző processzoruk frekvenciáját.


(Forrás: PC World, TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.