Hirdetés

Újdonságok és változások a Linksysnél



|

Friss termékpaletta és megújúló márkanév a hálózati termékeket gyártó cégnél.

Hirdetés

Az idén 20 éves Linksys kezdetekben nyomtatómemóriákkal foglalkozott, 10 évvel ezelőtt azonban beszállt a hálózati eszközök gyártásába is, ennek köszönhetően pedig már több mint 180 terméket kínálnak -- ennek kb. 70 százaléka érhető el Európában és a magyar piacon.

 

A mai napon hivatalosan már februárban és márciusban bejelentett termékeket mutatott be Rónaszéki Tibor, a Linksys magyarországi és romániai termékfelelőse, továbbá szó esett a Cisco-Linksys névváltozásról. Jelenleg a két vállalat Linksys és Linksys by Cisco néven fut, majd fokozatosan változik Cisco Homelinkre és 2010-ig csak Ciscora. Ennek ellenére az otthoni termékek nevében továbbra is megtalálható lesz a Linksys felirat, de a gyártóként a Cisco lesz feltüntetve.

 

Az otthoni felhasználók számára újdonság lesz a megújuló Wi-Fi router paletta, mivel a bejáratott WRT54GS és WRT54GR hamarosan kifut, helyükbe pedig a dizájnos és sokkal kisebb méretű WRT350N és WRT160N modellek jönnek. Az új eszközök egytől-egyik támogatják a MiMo technológiát és a 802.11 Draft-N szabványt. A Linksys is próbálja bevezetni az úgynevezett visual networking megvalósítást, aminek célja, hogy a felhasználó a monitoron is lássa a hálózat felépítését. Mindezt ötvözve a Linksys Easylink Advisor (LELA) beállító felülettel, a hálózat konfigurálása jelentősen leegyszerűsödik -- ráadásul az ígéretek szerint Mac és Apple támogatást sem hanyagolja el a gyártó.

 

A mostanság egyre bővülő NAS piac igényeit a Linksys is követi NAS200 típusjelzéssel ellátott otthoni eszközével, ami médiaszerver funkciókat is képes ellátni, kezeli a RAID köteteket --két merevlemezes megoldásokig --, valamint WEB és FTP szerverként is megállja a helyét.

 

Világújdonságnak számít az új Linksys IP kamera, ami nem csak hagyományos módon tudja a vett képet továbbítani, hanem RTSP protokollon keresztül mobiltelefonunkon is láthatjuk az élőképet, ha az megfelel a szabvány követelményeknek és rendelkezésre áll a megfelelő sávszélesség.

 

A Linksys üzleti felhasználókkal foglalkozó részlege is rengeteg újdonsággal indul neki az év hátralévő részének. Amellett, hogy a vállalat rengeteg új eszközt mutatott be, a legfontosabb, hogy a Trend Microval való együttműködés egy szinttel feljebb lépett. A Linksys hálózati eszközökbe integrált behatolás védelmi rendszer havi frissítéssel eddig is elérhető volt, de elindult az azonnali hostolt spamszűrés és URL szűrés, amihez természetesen a TrendMicro távoli szerverei végeznek 99 százalékos rendelkezésre állási idővel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.