Hirdetés

Újra gyártásba kerül a SEGA Mega Drive



|

Persze a TecToy kissé felturbózta a hivatalosan licencelt modellt.

Hirdetés

A konzolos játékosok fiatalabb tábora talán nem is hallott az Egyesült Államokban SEGA Genesis néven forgalmazott SEGA Mega Drive-ról. A negyedik generációs játékkonzol Európában csak 1990 végén került piacra, két évvel a Japánban való debütálása után. A Super Nintendo Entertainment System (SNES) legnagyobb riválisának nemzetközi forgalmazását 1997-ben fejezte be a SEGA.


Hirdetés


Az elmúlt években kiújult retro hullám természetesen a hardvergyártók figyelmét sem kerülte el. Brazíliában továbbra is kimondottan komoly rajongói táborral rendelkezik a Mega Drive, így a helyi TecToy nevű gyártó a lehetőséget kihasználva most újból piacra dobja terméket. A SEGA áldásával készülő konzol már előrendelhető, méghozzá 399 reálos (olyan 35 ezer forintos) áron.



A régi-új konzolban feltehetően nem az eredeti alkatrészek dolgoznak, ám ettől függetlenül kompatibilis a Mega Drive kiegészítőivel és játékkártyáival. Hasznos újdonsága a beépített SD kártyaolvasó, amelynek köszönhetően könnyedén futtathatóak rajta az internetről letöltött ROM-ok. Gyári memóriakártyát is ad a Mega Drive-hoz a TecToy, rajta 22 népszerű játékkal. HDMI kimenet sajnos nincs a konzol hátulján, de egy olcsó AV-HDMI átalakítóval persze könnyen megoldható a probléma.


(Forrás: Daily Dot, TecToy)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.