Hirdetés

Újra világelső a HP



|

A legújabb statisztikák szerint visszavette első helyét az Apple-től a piacon a Hewlett-Packard.

Hirdetés

A Canalys elemzőcég legfrissebb adatai szerint újból a legnagyobb számítógépgyártó lett a HP. Az előző negyedévben ez a cím az Apple-nél volt; ennek az oka pedig az, hogy a statisztikákban az iPad tableteket is számítógépként kezelik.

 

A HP a legutóbbi negyedévben 15,84 millió gépet értékesített - így csupán 40 000-rel, de visszavette első helyét az Apple-től. Mindez azzal is magyarázható, hogy az iPad főként év végén volt igen népszerű, amikor is több mint 15 millió darab kelt el.

 

A harmadik helyen lévő Lenovo óriásit ugrott fölfelé, tavalyhoz képest 50 százalékkal több gépet tudott eladni. Az Acer és a Dell részesedése egyaránt csökkent. A PC-k és a notebookok piacán az eladások 8 és 11 százalékkal nőttek, míg a netbookok esetében 34 százalékkal csökkentek. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.