Hirdetés

Ultra HD lett a 4K-s felbontás neve



|

A név egyben a 8K-s felbontást (7680 x 4320 pixel) is lefedi majd.

Hirdetés

A Full HD-s, 1920 x 1080-as felbontás nem volt túl hosszú ideig a szabványos felbontás, ami a kijelzőket illeti. Bár a HD-s megjelenítők továbbra is folyamatosan érkeznek, a 4K már a következő nagy dolognak ígérkezik.

 

A natív módon 3840 x 2160 pixeles 4K-t hivatalosan is elnevezték, az International Telecommunication Union az Ultra High-Definition nevet adta neki. Ez egyben a 8K-ra is illik majd, amely a 7680 x 4320 pixeles felbontást takarja.

 

A monitoroknak és a tévéknek számos teszten kell majd megfelelniük ahhoz, hogy a CEA rájuk ragaszthassa az Ultra HD-s címkét. A minimum pixelszám teljesítése mellett követelmény a felkonvertálás nélküli 4K-s videokimenet, illetve a minimum 16:9-es oldalarány. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.