Hirdetés

Ultravékony Sharp notebook



|

A Sharp kiemelkedő képességekkel rendelkező noteszgépet mutatott be.

Hirdetés

A notebookokat gyártó cégek mindinkább arra törekszenek, hogy a minél nagyobb teljesítményt biztosító komponenseket, minél kisebb számítógépekbe építsék bele. Ez leginkább a könnyebb hordozhatóságot segíti elő, amit a vásárlók egyre fontosabb szempontnak tartanak. A Sharp éppen ezért az új hordozható számítógépét úgy fejlesztette ki, hogy az a lehető legvékonyabb és legkönnyebb legyen.



Még mielőtt részletesebben szemügyre vennénk az új számítógépet, érdemes megemlíteni, hogy a Sharp a múlt héten egy ugyancsak ultravékony notebookot mutatott be, amelynek típusa: Mebius PC-SX1-H1. Ennek a számítógépnek a legjelentősebb ismérve, hogy a 600 MHz-es Crusoe TM5600 processzorra épül. Emellett többek között 128 MB memória és egy 20 GB-os merevlemez kapott benne helyet. A kijelzőjének mérete 10.4 col.



A Sharp ma bemutatott új notebookja még az előző modellnél is könnyebben hordozható. Az új, Mebius PC-MT1-H1 típusú hordozható számítógép 16,6 milliméter vastagságú, és alapesetben a súlya sem haladja meg az 1,3 kilogrammot. Ennek köszönhetően a vékonyság és a súly szempontjából olyan notebookokat utasít maga mögé, mint például a Sony Vaio R505 vagy az IBM ThinkPad i-1620.



Az új, Mebius PC-MT1-H1 kifejlesztésénél a Sharp szakemberei elsősorban a könnyű hordozhatóságra figyeltek oda. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy olyan komponenseket használtak volna fel, amelyek teljesítménye nem felel meg a vásárlók igényeinek. Az új notebook az 500MHz-es frekvenciával működő, mobil Pentium III processzorra épül. Emellett 128 megabájt memóriát és 20 gigabájt kapacitású merevlemezt tartalmaz. A 12,1 colos kijelző XGA (1024 x 768 pixeles) felbontású, és 16,8 millió szín megjelenítésére képes. A CD-ROM és a hajlékonylemezes meghajtók méretüknél fogva a notebookon kívül kaptak helyet. Az akkumulátor élettartama 3,3 óra, de ez opcionális akkumulátorok segítségével 10 órára is növelhető.



A Sharp Mebius PC-MT1-H1 szállítása június végén kezdődik majd el, és az ára 1667 dollár (500e forint) lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.