Hirdetés

Űrlézer: Kyocera FS-1028MFP



|

Űrtechnika lézernyomtatóban

Hirdetés

Igazi irodai monokróm multi a Kyocera FS-1028MFP, alapkiépítésben duplex nyomtatóművel és kétoldalas dokumentum adagolóval. Olyan helyekre szánta a gyártó, ahol a színes nyomtatás felesleges, viszont szükség van másolásra, lapolvasásra is. A készülék maximális terhelhetősége egy kisebb, 2-5 személyes irodához méretezi, teljes élettartama legfeljebb 200 000 oldal. USB és Ethernet aljzattal is felszerelték, utóbbi révén távolról menedzselhető, képes jelentéseket és riasztásokat küldeni.

 

 

kyocera fs-1028mfp
 

 

 

A nyomtatási minőséget az irodai, dokumentum célú felhasználáshoz igazították, a lézernyomtatóktól megszokott tűéles kontraszt jellemzi a nyomatokat. Alapbeállításokkal nem fektettek nagy hangsúlyt a finom tónusképzésre, a próbaképpen készített ábrák és fotók minősége lézernyomtató viszonylatban sem élenjáró. Gyors viszont a szövegnyomtatás és másolás, amire készüléket tervezték. Ha minőségi munkát szeretnénk, kicsit jobb eredményt kapunk az erre a célra létrehozott beállítás sablonokkal.

 

 

kyocera driver beállítás sablon

Rendelkezésre áll csökkentett telítettségű nyomtatás is,
ami 50%-os rasztert jelent

 

 

A Kyocera nyomtatók és multifunkciósok hagyományosan nem tartoznak az olcsóbbak közé, már ami a bekerülési árat illeti, hiszen ennyiért már színes multifunkciós lézernyomtatót is kaphatnánk. Többszörösen megtérül azonban a befektetés hosszú távon, mivel üzemeltetése olcsóbb, mint a felsőbb kategóriás lézernyomtatóké. Hála a a Kyocera által kifejlesztett Ecosys technológiának, vagyis az űrrepülőgépek hőpajzsához mérhető keménységű amorf szilícium dob bevonatnak, a nyomtató 100 000 oldalas karbantartási ciklusa során semmi más kellékanyagra nem lesz szükségünk, csak a tonerre. Nem kell néhány ezer oldalanként kidobnunk a fényhengert és semmilyen más alkatrészt sem, mivel a szuperkemény anyagok miatt a kopás minimális. A 7200 oldalra (ISO) elegendő toner adag ára 25875 Ft, így a lapköltség 3,59 Ft. Ilyen kedvező értékkel csak a nagy és drága gépek dicsekedhetnek, kis lézernyomtató kategóriában példátlanul gazdaságos választás a Kyocera FS1028MFP. Lapköltségben legfeljebb néhány tintasugaras üzleti nyomtató veheti fel vele a versenyt, de a lézernyomatok vízállósága és a gyors duplex mindenképpen előnyt jelent a tintasugarasokkal szemben.

 

Az MK-130 felújító karbantartó készlet megvásárlásával még százezer oldalra (összesen 200 000) kiterjeszthetjük a készülék élettartamát. Ennek jelenleg 41 787 forintos árát ezúttal nem számítottuk bele e lapköltségbe, mivel ebben az árkategóriában a százezres teljes élettartam az általános, utána új készüléket kell vennünk.

 

Mindössze egy percre volt szüksége ahhoz a készüléknek, hogy a kétoldalas automata eredeti adagoló és a duplex révén előállítsa az 5 lapos forrás dokumentum kétoldalas másolatát. A készülék folyamatosan nyomtat kétoldalas másoláskor, jól kihasználja az ADF és a nyomtatómű adottságait. Nem akadály egyoldalas eredetikről duplex másolat készítése sem, ami egy kiemelten papírtakarékos funkció.

 

 

kyocera twain

 

Nem kínál túl sok beállítást a külön telepítendő TWAIN meghajtó, igaz,
egyszerűbb az önálló lapolvasó funkciók használata

 

 

A szokásosnál kicsit nehézkesebb a szoftvertelepítés, mert a lapolvasó meghajtóprogramot külön kell telepíteni. Enélkül is rendelkezésre állnak azonban az önállóan, PC nélkül használható Scan to E-mail, SMB, FTP és USB funkciók. Az USB révén közvetlen PDF nyomtatásra is van lehetőség. A honosított meghajtóprogramon belül nem kerültek lefordításra az opcionálisan telepíthető nyomtatási sablonok (például kétoldalas dokumentum, minőségi prezentáció).

 

Viszonylag kis terhelés mellé is érdemes a Kyocera megoldását választani, ha szükségünk van egy igen olcsón dolgozó és megfizethető monokróm eszközre. Az árkategóriájában példátlanul alacsony lapköltség mellett nem csak a teljes duplex másolás és nyomtatás segít a környezetet védeni, hanem a kerámia alapú nyomtatómű is. Méltán viheti haza az FS1028MFP az ÖKO díjat, hiszen ÖKO-lábnyoma más lézernyomtató megoldásokhoz képest elhanyagolható. Az élettartama során elhasznált kellékanyagok elférnek egy közepes íróasztalon halomba rakva, míg a konkurens megoldásokban alkalmazott komplett, eldobható hengeres festék kazetták egy kisebb szobát foglalnának el, ezzel jóval nagyobb kellékanyag szállítási költséget generálnak és foglalkozni kell a hulladékok újrahasznosításával is.

 

Végül egészségügyi beszerzések kapcsán álljon itt egy hasznos információ: a Kyocera FS1028MFP átment a Magyar Orvosi Kamara által kért teszteken és alkalmas receptnyomtatásra.


 

Értékelés

 

pc world ajánlat+öko
 

 

Kyocera FS-1028MFP

Előny: Igen alacsony üzemeltetési költség

Hátrány: Alapbeállításokkal durva tónusképzés

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 5

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

Mérések:

 

 

 

Nyomtatás

 

Tesztoldal hideg állapotból: 00:19

Tesztoldal meleg állapotból: 00:09

Monokróm szövegdokumentum 1. oldal: 00:13

Monokróm szövegdokumentum 10. oldal: 00:32

Monokróm szövegdokumentum duplex 10. oldal: 00:45 (00:15)

Színes dokumentum 1. oldal: 00:18

Színes dokumentum 10. oldal: 01:13

Színes dokumentum duplex 10. oldal: 01:17 (első lap 00:28)

Fotó A6 szegély nélkül első példány: --:--

Fotó A6 szegély nélkül további példányok: --:--

 

 

 

Szkennelés

 

Előnézet: --''--

Monokróm szöveg 300 dpi: 00:10

Dokumentum 200 DPI A4 descreen: 00:12

Fotó 300 DPI 10×15 cm: 00:08

Fotó 600 DPI 10×15 cm: 00:12

 

 

 

Másolás

 

Monokróm szöveg A4 első példány: 00:07

Monokróm szöveg A4 további példányok: 00:02

Első duplex másolat oldal 19 mp, továbbiak kb. 9 mp

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.