Hirdetés

[Frissítve] USA: kikapcsolnak a Galaxy Note 7 mobilok



|

A Samsung egy szoftverfrissítéssel letiltja a töltési funkciójukat.

Hirdetés

Pénteken a Samsung egyesült államokbeli kirendeltsége bejelentette, hogy 2016. december 19-től kezdődően megkezdi a tűzveszélyes Galaxy Note 7 okostelefon utolsó szoftverfrissítésének terjesztését. A patch telepítése után a mobilok nem lesznek hajlandóak többé tölteni az akkumulátort, azaz a telep lemerülésével használhatatlanná válnak.


Hirdetés


A Samsung tájékoztatása alapján az Egyesült Államokban értékesített Note 7 modellek 93 százalékát már visszavitték a vásárlók, azonban az ügyfelek biztonsága érdekében szeretné a maradék 7 százalékot is viszontlátni. Természetesen kárpótlást kapnak a vásárlók: vagy visszakérhetik a Note 7-esük vételi árát, vagy választhatnak helyette egy másik készüléket.



Egyelőre nem világos, hogy az USA-n kívüli piacokon értékesített készülékekre is megérkezik-e a végső szoftverfrissítés. Hírünk írásáig az amerikai mellett tudtunkkal csak a gyártó brit termékvisszahívásos oldalán jelent meg a 2016. december 9. dátumú frissítés, de azon nem esett szó a kérdéses szoftverfrissítésről.


Frissítés: pár órával hírünk megjelenése után frissült a gyártó fentebb linkelt brit webhelye. A tájékoztatás alapján az Egyesült Királyságban eladott Note 7 modellekhez érkezik a jövő héten egy szoftverfrissítés, ami a jelenlegi 60 után 30 százalékra limitálja majd az akku maximum tölthetőségét


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.