Hirdetés

USB-ről PS/2-re



|

Hirdetés

Elvileg igen, hiszen annak ellenére, hogy egérhez adták, az egy szabványos USB-ről PS/2-re átalakító darab, amelynek működnie kell, ha az alaplapon vagy noteszgépen a billentyűzetet fogadó PS/2-es aljzatba (általában lila színű) dugjuk. Persze, előfordulhatnak extrém esetek: például ha egy nagyon speciális billentyűzetet próbálunk meg így csatlakoztatni, az lehet, hogy ragaszkodni fog ahhoz, hogy USB-aljzatra legyen dugva, és fittyet hány az átalakítóra és a PS/2 portra.

 

Megtörténhet az is, hogy a billentyűzet speciális gombjai vagy funkciói esetleg nem működnek az átalakítón keresztül. Mindkét eset elég ritka, a legtöbb általános billentyűzet használható az átalakítón keresztül is. Még egy dologra érdemes odafigyelni: a PS/2 aljzat nem (mindig) Plug'n'Play, így nem biztos, hogy észreveszi, ha működés közben dugunk rá valamit. Érdemes tehát a billentyűzetet a gép kikapcsolt állapotában csatlakoztatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.