Hirdetés

USB vezeték nélkül - második felvonás



|

A Wireless USB nem új megoldás, de sajnos Európában még mindig nem kapott engedélyt -- ennek ellenére elkészült a szabvány 1.1-es változata.

Hirdetés

A vezeték nélküli USB (WUSB) Promoter Group bejelentette, hogy elkészült a vezeték nélküli USB 1.1 specifikációval, mely egy műszaki iránymutatás a termékfejlesztők számára, hogy elkészíthessék a következő generációs vezeték nélküli USB termékeket. A specifikációnak eredetileg 2008-ban kellett volna megérkeznie, amely így mintegy két évet késett. Az új szabvány jobb teljesítményt, alacsonyabb energiafelhasználást és egyéb újdonságokat is tartalmaz.

 



A WUSB 1.1 szabvány egyik fő újítása az UWB, amely lehetővé teszi a 6 gigahertze és annál nagyobb frekvenciasávok használatát, mindeközben visszafelé kompatibilis marad a jelenleg forgalomban lévő 1.0 szabványra épülő eszközökkel. A WUSB 1.1-nek meg kellett felelnie a szigorodó energiafelhasználási követelményeknek, aminek következtében javítottak az enerigafelhasználás hatékonyságán, az üresjárati fogyasztáson, melyek mind hatással lesznek a hordozható eszközök üzemidejére. Emellett újítás az NFC, azaz Near Field Communication, ami lehetővé teszi az egymás közelében elhelyezett eszközök könnyebb konfigurálását és használatát.
A sebességről nem sok konkrétumot közölt a szabvány kidolgozásával foglalkozó szervezet, de a korábbinál nagyobb átviteli sebességet és stabilabb kapcsolatot ígérnek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.