Hirdetés

Úton a 4 GB memóriával szerelt R9 390 kártyák



|

Valószínűleg a GTX 960-at szeretné megszorongatni az AMD.

Hirdetés

Az Expreview beszámolója alapján Kínában már elkezdtek feltünedezni az első 4 GB fedélzeti memóriával szerelt AMD Radeon R9 390 grafikus kártyák, eddig kizárólag 8 GB memóriával lehetett kapni a modellt. A jelenlegi bizonyítékok alapján az XFX, PowerColor és Sapphire mindenképp piacra dobnak majd efféle termékeket.

Hirdetés


Talán kevesek őszinte meglepetésére ezúttal sem új videokártyáról van szó, valójában a 4 GB memóriával szerelt R9 390 gyakorlatilag a Radeon R9 290, csak épp 10 százalékkal magasabb órajeleken üzemel. Az üzemi frekvenciákon túl az R9 290 és R9 390 termékek közt mindig is annyi volt a különbség, hogy utóbbit 8 GB memóriával szerelték.


A termék várható áráról egyelőre nem esett szó, azonban a Radeon R9 380X jelenlegi ajánlott fogyasztói ára 229 dollár, míg a 8 gigás R9 390-esé 289 dollár. Valószínűleg olyan 250 dollár környékére jön majd be az AMD videokártyája, azaz leginkább a szintén 4 GB fedélzeti memóriával szerelt NVIDIA GeForce GTX 960-ra tűnik veszélyesnek.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.