Hirdetés

Úton a 85 dolláros ASUS Chromebit



|

Egy Chromebookról van szó, ezúttal USB stick formátumban.

Hirdetés

Napokon belül piacra kerül a még márciusban bejelentett ASUS Chromebit, az Egyesült Államokban 85 dollár lesz az ajánlott végfelhasználói ára. Az első pillantásra akár pendrive-nak is nézhető eszköz gyakorlatilag egy ARM processzoros Chromebook, a használatához egy HDMI bemenettel rendelkező megjelenítőre, tovább billentyűzetre és egérre van szükség.

Hirdetés


Az árából sejthetően nem bivalyerős az ASUS eszköze, elsősorban tévék számítógépesítésére találták ki. A lapkakészlete Rockchip RK3288 típusú, azaz négymagos és 1,8 GHz-es processzor és ARM Mali-T624 GPU dolgozik benne. Az SoC mellé 2 GB memória és 16 GB háttértár került.


Az Wi-Fi 802.11ac vezérlős ASUS Chromebithez kétféle módon lehet beviteli eszközöket társítani: vezeték nélkül Bluetooth 4.0 közbenjárásával, vezetékes módon pedig az USB kapuján keresztül. Utóbbiból csak egy darab van benne, azonban egy USB hub közbeiktatásával gyorsan megoldható több eszköz rácsatlakoztatása is.


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.