Hirdetés

Úton a GDDR5X memórialapkák



|

A Micron megkezdte a következőgenerációs chipek szállítását.

Hirdetés

A DRAM és a NAND flash világában aktívan tevékenykedő Micron Technology megkezdte az első minták szállítását a következőgenerációs GDDR5X memórialapkákból. 

Hirdetés

A gyártó most a 8 Gb-es és a 16 Gb-es (1 GB és 2 GB) sűrűségű chipekkel készült el, így az ügyfelei elkezdhetnek olyan videokártyákat gyártani, amelyek összesen 8 és 16 GB memóriával rendelkeznek. 

Ehhez egy 256 bites memóriabusz kell majd, egy 32 bites csatorna egy lapkát használ. 

A Micron által kínált GDDR5X lapkák mindezek mellett könnyű átállást biztosítanak a GDDR5-ről, és csak minimális mérnöki munkát igényel a folyamat. A szabvány sokban hasonlít az elődhöz, ugyanakkor órajelben a dupláját is el lehet érni az értékeknek, alacsonyabb, 1,35 voltos feszültség mellett. 

Az AMD és az NVIDIA egyaránt érdeklődnek a GDDR5X iránt, így vélhetően nem kell túl sokat várni az új videokártyákra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.