Hirdetés

Úton a GDDR5X memóriaszabvány



|

A Micron áthidaló megoldásnak szánja az új memóriát.

Hirdetés

Idén az AMD felső kategóriás videokártyáin végre világhódító útjára indult a messiásként várt HBM memóriaszabvány. Ugyan ez óriási sávszélességgel és remek fogyasztással rendelkezik, azonban egyelőre gyermekbetegségeben szenved. A Micron szerint jelenleg komoly igény van egy olyan videokártyákon használható memóriatípusra, amely még ha nem is éri el a HBM sebességét, de gyorsabb a GDDR5-nél, továbbá könnyen implementálható és óriási kapacitásban pakolható a kártyákra.

Hirdetés


Ezen célból a vállalat szerint 2016-ban piacra kerülhet a GDDR5X memóriaszabvány. Ez abban különbözik a GDDR5-től, hogy a belső adatsínen órajelenként 8 helyett 16 bitet tud átmozgatni az IO-pufferbe, így jelentősen nő a sebessége. A Micron szerint a GDDR5X effektív órajele tipikusan 10-12 GHz lesz, az elméleti maximum órajel pedig 16 GHz körül alakulhat.


Összehasonlítási alapul a GDDR5 esetében az elméleti maximum frekvencia olyan 8 GHz környékén van, de a gyártók elsősorban a fogyasztás elfogadható szinten tartása miatt kénytelenek 7 GHz-nél meghúzni a felső határt.


(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.