Hirdetés

Úton a GDDR6 és a HBM3 memória



|

Ezen felül egy olcsóbb HBM-típus is készülőfélben van.

Hirdetés

Az elmúlt napokban váratlanul kitört a memóriaőrület. Az Intel Developer Forum egyik elődadásán elejtették, hogy várhatóan 2020 környékén piacra kerülhet a DDR5 rendszermemória, most pedig a Hot Chips szakmai rendezvényen kiderült, hogy ezzel többé-kevésbé párhuzamosan megjöhet az olcsó HBM, a HBM3, továbbá a GDDR6 is.


Hirdetés


Az új memóriaszabványok specifikációi egyelőre képlékenyek, a mérnökök még dolgoznak a részleteken. Az olcsó HBM memória a nevéből sejthetően a megfizethetőbb grafikus kártyákon bukkanhat majd fel a fogyasztói piacon, sávszélességre valahol az első és a második generációs HBM között lehet majd. A HBM3 csúcskategóriás eszközökre kerülhet, a két említett téren nagyjából ráduplázhat a HBM2-re, körülbelül azonos fogyasztás mellett.



A nagyobb meglepetést a GDDR6 memóriaszabvány okozta. A jelenlegi GDDR5X szabványú memóriák 10 Gbps sávszélességet nyújtanak, de már a láthatáron vannak a 12 Gbps sebességű chipek is. A GDDR6 sávszélessége várhatóan 14 Gbps környékéről indulhat, ám ennek ellenére olyan 20 százalékkal kevesebbet fogyaszthat majd a GDDR5X-nél.



(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.