Hirdetés

Úton a GeForce GTX 1080 Ti?



|

Talán mégsem a GTX 1050 lesz az NVIDIA idei utolsó videokártyája.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban az AMD és az NVIDIA is ontották magukból a vadiúj videokártyákat, az utóbbi gyártó ráadásul jó eséllyel még előrukkolhat idén egy-két újdonsággal. Egyrészt a nagyon közeli jövőben bemutatkozhat a GeForce GTX 960 teljesítményét nyújtó GTX 1050, másrészt pedig a GTX 1080 Ti is elérhetővé válhat a karácsonyi hajrá idejére.


Hirdetés


A GeForce GTX 1080 Ti modellről eddig nem hallottunk, az OC3D beszámolója szerint az egyik fórumozójuk bukkant rá az NVIDIA weboldalán, most már nem elérhető az állítólagos adatlap. Az információk alapján a termék a GP102 kódnevű Pascal chipet használhatja, a GTX 1080-hoz képest 768-cal több CUDA maggal rendelkezhet. A memóriája GDDR5X helyett effektív 8 GHz-es GDDR5 lehet, viszont ebből 8 helyett 12 GB állhat rendelkezésre. A memóriabusz pedig maradhatott 384 bites.



(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.