Hirdetés

Úton az AMD Polaris 12 GPU



|

Jó eséllyel egy Radeon RX 460-nál gyengébb kártyát hajt majd.

Hirdetés

A Reddit egyik felhasználójának jóvoltából kiderült, hogy megérkezett a linuxos AMDGPU driver kódbázisába az AMD Polaris 12 grafikus lapka működéséhez szükséges patch. Pár hete már hallottunk a chipről, akkor a macOS Sierra egyik meghajtóprogramjában tűnt fel.


Hirdetés


Sajnos az illesztőprogramhoz készült patch nem árul el túl sokat a termékről. Annyi biztos, hogy egyrészt a Radeon RX 460 modellen dolgozó Polaris 11 "bekötőkódjának" módosított változatát használja, másrészt pedig hatféle egyedi eszközazonosító esetén detektál Polaris 12 GPU-t a driver. Az AMD lapkaelnevezési konvencióit figyelembe véve az új 12-es chip lehet az eddigi leggyengébb Polaris, amelyet megerősít, hogy a feltüntetett azonosítók közül kettőn már futtatták az Ashes of Singularity benchmarkját, 1080p / Extreme beállítások mellett sejthetően nem remekelt a termék.



Érdekes kérdés, hogy vajon mit kíván kezdeni az új chippel az AMD. A Radeon RX 460 jelenleg olyan 36 ezer forint környékén kezdődik, a játékra ennél olcsóbb videokártyát újonnan vásárolni kívánók számára maximum a Radeon R7 250X (átcímkézett HD 7770) ajánlható olyan 25 ezer forint környékén, bár mostanra eléggé eltűnt a polcokról.


Az ennél is olcsóbb videokártyák nem sokkal jobbak a netezésre és filmezésre már évek óta tökéletesen megfelelő integrált GPU-knál, ilyen célokra nincs értelme különálló videokártyát vásárolni. Jó ötletnek tűnne, ha az AMD küldene egy új modellt a 20-25 ezer forintos árszegmensbe, az NVIDIA jó darabig még a GeForce GT 740 árának jelentős csökkentésével sem lenne képes konkurenciát állítani a terméknek.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.