Hirdetés

Úton Európába a Chromecast?



|

A britekhez március elsején érkezhet meg a kütyü.

Hirdetés

A tavaly nyáron bemutatott Chromecast népszerűsége valószínűleg még a Google-t is alaposan meglepte, hiszen a 35 dolláros (~8000 forintos) kütyü az egyesült államokbeli elérhetővé válása után hetekig hiánycikk volt, pedig csak a Chrome böngésző füleit lehet vele vezeték nélkül átküldeni a HDMI bemenetes televíziókra.

Hirdetés


A most már publikusan elérhető fejlesztői készlettel is rendelkező hardver a jelek szerint rövid időn belül Európában is piacra kerülhet, ugyanis a Currys áruházlánc szóvivője megerősítette a The Next Webnek, hogy a jelenlegi álláspont szerint március 1-jén válhat náluk elérhetővé a kütyü.


Sajnos a Chromecast várható egyesült királyságbeli áráról nem esett szó, továbbá a Curlys szóvivője hangsúlyozta, hogy a dátum közel sem végleges, könnyedén későbbre csúszhat a forgalmazás kezdetének időpontja. Ezen felül remek kérdés, hogy a Google vajon mennyire kívánja kiszélesíteni a lefedett európai piacok körét: remélhetően minél inkább, hiszen a ki tudja milyen úton hazánkba importált darabok jelenlegi olyan bruttó 19-20 ezer forintos ára kissé túlzásként hat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.