Hirdetés

Extrém, üvegből készült hangfalak



|

A Harman Kardontól láthattunk már hasonlót, de a Greensound Technology hangfala egészen különleges.

Hirdetés

A kaliforniai Irvine székhelyű Greensound Technology főleg egyedi formavilágú, elegáns üveg hangfalairól, azok minőségi hangzásáról, nagy tömegéről és vezeték nélküli megoldásairól ismert.

 

A hagyományos hangfalakkal ellentétben a cég nem csupán a külső borítás díszítéséhez alkalmazza az üveget. Az áttetsző anyag a különleges mérnöki munka következtében és a speciális alapnak köszönhetően a hangfalaik szívévé válik, melynek tartóssága sem kérdéses, főleg, ha nem kalapáccsal próbáljuk tisztítani azokat. Az üvegtechnológiának köszönhetően már nem kell félnünk, hogy hangfalunk membránja előbb vagy utóbb felmondja a szolgálatot.

 

Az üvegpanelek hangátadó tulajdonságának köszönhetően már nem számít, hol  helyezkedünk el a hangforráshoz képest, és eközben a teljes 360 fokban sugározni képes eszközök által a hallgatói élmény egy egészen új világát ismerhetjük meg. 5 GHz-es vezetéknélküli technikájának köszönhetően pedig vezetékek sem törik majd meg tereink belső harmóniáját.

 

 

 

 

A 2.1 sztereó vagy 4.1 surround rendszerben is kapható Serac család képviseli a Greensound Technology legfelsőbb vonalát. Robosztus alapstruktúrája kecses üveglapokat tart, melyek harmóniáját a többszínű, bekapcsolható háttérvilágítás tovább növeli. Az 1,66 méter magasságú 70 wattos hangfalak egyenként 112 kilogramm tömeget nyomnak, míg a család 150 wattos mélynyomója, a Bravura mindössze csak 61 kilogrammos, de a készülékek gyakori rendezgetése még ennek ellenére is csak saját felelősségre ajánlott. A termék specifikációjából kifolyólag főleg a nagyobb belső terek, csarnokok, üzletek hangosításához ideális.

 

 

 

 

A 70 wattos Orbis hangfal és a 48 wattos Circa mélynyomó főleg az egyéni felhasználókat célozza meg. Lakásban történő elhelyezésük okozhat pár izzadságos percet, ugyanis a 124 centiméter magas Orbis hangfalak egyenként 42 kilogrammot nyomnak. A kör alakú, 18 kg-os mélynyomója tologatásához ugyan már nem kell súlyemelőnek lennünk, de költözködés, vagy átrendezés előtt egy kiadósabb bemelegítés nem árthat. 

 

 

 

A Greensound Technology harmadik családjának háttérvilágítása szintén az elegáns formavilágot hangsúlyozza és hangteljesítménye sem változik nagytestvéreihez képest. A 70 wattos Luno méretben sem marad nagyon messze társaitól, mivel 106 centiméteres magasságához darabonként 36 kilogrammnyi anyag társul. Szögletes, 125 wattos mélynyomójának, a Cube-nak tömege 18 kilogramm.

 

 

 

 

A cég legfiatalabb tagja, a falraszerelhető Alpha, mely 25 vagy 70 wattos változatával további távlatokat nyit a hanghatás fokozásához.

 

Bár a termékek árairól továbbra sincs információnk a cég európai oldala alapján a Serac, az Orbis és a Luno már ebben a hónapban elérhető válik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.