Hirdetés

V, mint vérbosszú



|

Az OCZ leszámolásra készül a processzorhűtők piacán. Íme az OCZ Vendetta.

Hirdetés

Egyik nagy hátránya az univerzális hűtőknek, hogy a különböző foglalatszabványoknak megfelelő lefogató szerkezetek általában csavarral rögzíthetők, ehhez pedig feltétlenül ki kell szerelni a számítógépházból az alaplapot. Ez különösen kellemetlen abban az esetben, ha csak portalanítani akarjuk a processzorhűtőt, és nem áll rendelkezésünkre sűrített levegő.

 

 

ocz_vendetta_1_k.jpg

 

 

Az OCZ egyszerű módszert alkalmazott a Vendetta esetében: a gyári referenciakiadással megegyező lefogató egységeket csavarokkal rögzítik a hűtőblokkhoz, tehát nemcsak az alaplapi szerelés, hanem a lefogatás kicserélése is nagyon egyszerű. A hőcsöves elven működő hűtőbordára a dobozban található 1200–2800-as fordulatszám-tartományban működő, 92 milliméteres ventilátor gumirögzítőkkel szerelhető fel, ami hatékonyan csökkenti a szélzajt és a rezonanciát.

 

 

 

ocz_vendetta_2_k.jpg

 

A talp kidolgozottságán lenne mit javítani

 

 

Érdekesen oldotta meg a gyártó a hőfelvevő felület (a talp) és a hőcsövek találkozását – úgy véljük, létezik ennél kifinomultabb megoldás is. Mérési eredményeink szerint a Vendetta hatékonyan hűti a processzort alacsony zajterhelés mellett, így alapállapotban képes 42 fokon tartani a négymagos processzort, 900 fordulat/perc mellett. Hasonló hőfokértékeket a gyári hűtő csak 1600-as fordulaton képes produkálni.

 

 

vendetta_chart.png
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.