Hirdetés

Év végén teljesen új Intel processzorok érkeznek



|

Az Intel vezérigazgatója, Paul Otellini bejelentette, hogy az előzetes tesztek pozitív eredményei alapján Sandy Bridge architektúrára épülő processzorok hamarabb kerülnek piacra, mint eredetileg tervezték.

Hirdetés

Az Intel az előző év utolsó negyedévében küldte ki a próbapéldányokat a tesztelők számára, hogy lássák, mire képes az új lapka. Az abszolút pozitív visszajelzések megerősítették a gyártó képviselőit abban, hogy fel kell pörgetni a 32 nanométeres lapkák gyártását és bővíteni kell a kapacitást, ezért úgy döntöttek, hogy még több pénzt fordítanak a gyárak felkészítésére az új termék sorozatgyártásának mihamarabbi elindításának érdekében.

 

Paul Otellini egyelőre nem árulta el, hogy pontosan mikor jelennek meg a piacon az első Sandy Bridge alapú termékek, de megígérte, hogy a San-Franciscoban megrendezett őszi IDF-en minden ki fog derülni. A tavaszi IDF-en elhangzottak alapján viszont teljesen biztosra vehetjük, hogy az asztali és hordozható gépekbe szánt lapkák előbb fognak érkezni, mint a kiszolgálókba szánt példányok, illetve az ezekre épülő komplett gépek csak a lapkák szállításának megkezdése után néhány hónap elteltével fognak megjelenni.

 

 

 


A Sandy Bridgeről tudni kell, hogy a vállalat Tick-Tock fejlesztési ütemtervének megfelelően egy teljesen új architektúra, amely a Nehalemet váltja le. Az ígéretek szerint a Sandy Bridge nagyobb teljesítményre lesz képes kisebb fogyasztás mellett, mint elődjei, ám az igazi újítás, hogy a feldolgozó egységeket valamint a grafikus magot, illetve gyorsítótár alrendszert egyetlen lapkába integrálta a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.