Hirdetés

Év végére jön a Lenovo táblagép



|

A LePad névre keresztelt masina Android operációs rendszert futtat majd. Az Apple elhanyagolta Kínát, ami szinte biztos sikerre ítéli a Lenovo mobil eszközeit.

Hirdetés

Tavaly visszavásárolta a leginkább noteszgép gyártóként ismert Lenovo saját, előzőleg eladott mobiltelefon üzletágát, hogy legyen mivel felvennie a versenyt az ígéretes piacot jelenleg vezető iPhone-al. A kínai cég ezúttal már az iPad ellenfelét tervezi, év végéig számíthatunk a Lenovo táblagép megjelenésére.

 

A LePad névre hallgató eszköz Android operációs rendszert használ majd, ezt az információt Liu Jun, a cég első alelnöke és a fogyasztói üzletág elnöke erősítette meg. A cég kifejezetten könnyű ellenfelet lát az iPad-ben, ugyanis az Apple egyáltalán nem fordított figyelmet a kínai piacra. „Ha az Apple annyi figyelmet fordított volna a kínai ügyfelekre, mint mi, akkor most komoly bajban lennénk." - mondta Liu Chuanzhi a Financial Timesnak.

 

Ebben az évben kezdte meg saját okostelefonjának árusítását is a Lenovo, az eszközt LePhone névre keresztelték. A cég korábban már beszélt stratégiájáról, miszerint számukra itt is elsődleges a kínai piac, és csak azután koncentrálnak a nemzetközi sikerre, ha otthon már megvetették a lábukat. Teljes erővel koncentrál a cég a mobil üzletágra, várakozásaik szerint a mobil internet hardver és szolgáltatás aránya a következő 5 évben akár 20 százalékig is felkúszhat a gyártó teljes forgalmán belül.

 


 

Lenovo LePad - képforrás: Slashgear

 

 

Más kínai cégek is fejlesztenek saját táblagépeket, sőt, egyesek kifejezetten másolják az iPad-et, de a nagyobb cégek közül egyelőre csak a Lenovo szállt be önálló táblagép fejlesztésbe. A cég bízik a márkanév erejében is, ami a helyi vásárlók szemében is jól cseng, sőt előnyt élvez a külföldi termékekkel szemben.

 

Az IDC szerint 2011-ben a média táblagépek száma 1 millióra nő Kína és Tajvan területén (együttesen). 2014-re már 4 millióra rúg majd a számuk. Bryan Ma, az IDC Asia-Pacific egyik első elnöke szerint ugyanakkor még kérdéses, hogy miként reagálnak az emberek, azaz egészen pontosan mire szeretnék majd használni az új hardvert (olvasás, irodai munka, szórakozás, stb.).

 

Kapcsolódó információ, hogy az Apple éppen pénteken kezdi majd meg az iPad árusítását Hong Kongban. Egyelőre nem jelentette be a cég, hogy a kontinentális Kínában kívánja-e értékesíteni a táblagépet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.