Hirdetés

Vállalnia kell a rendszergazdának az áramütés veszélyét?



|

A szomszéd munkája mindig zöldebb, de IT-ben dolgozni sem mindig leányálom.

Hirdetés

Ha az ember arról beszél ismerőseinek, hogy IT területen dolgozik, akkor azok arra gondolnak: mázlista. Lehet, hogy ez olykor így is van, de akkor nem csak a lehetetlen kérésekkel határidőkkel nem számoltunk, hanem sokszor az extrém fizikai körülményekkel sem: ha helyzet van, akkor helyzet van. A Computerworld cikksorozatában nemrég a világ legmocskosabb PC-iről számolhattunk be, majd arról is olvashattak, hogy bizonyos helyeken a munkatársak után kémkedni munkaköri kötelesség. Hogy a fizikai életveszély se maradjon ki, ezért a sorozat következő cikke a szinte garantált áramütés alatt való munkavégzés szituációját részletezi, ezúttal is megtörtént eset alapján.

 

 

Annyi bizonyos, hogy a víz és az áram kiválóan megférnek egymással, csak embernek nem tanácsos a közelben lenni. De mi legyen akkor, ha a szerverek közé betör a víz és nincs idő különleges egységek és hasonló, a CSI/NCIS és társai sorozatokból ismert, valóságban cseppet sem elérhető, tevékenységi körükben a Deus ex Machina bejegyzést felsoroló erők megidézésére? Hát lépni kell, olykor meggondolatlanul. A Computerworld cikke most is meglepő részletekkel szolgál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.