Hirdetés

Válts USB 3.0-ra olcsón és könnyedén



|

A TRENDnet asztali PC és notebook USB 3.0 adaptereket mutatott be.

Hirdetés

Az elsősorban hálózati eszközeiről ismert gyártó is megkezdte az USB 2.0-nál tízszer nagyobb sávszélességet (480 Mbit/s -> 5 Gbps) biztosító SuperSpeed USB 3.0 szabványú eszközök gyártását. Elsőként egy olyan terméket dobnak a piacra, mely a már meglévő, ám az új szabvánnyal még nem kompatibilis számítógépeket ruházza fel USB 3.0 kapukkal és annak képességeivel.

 

 

A vállalat új terméke asztali és notebook gépekhez egyaránt elérhető. Előbbi egy olyan belső bővítőkártya formájában kapható, amely a számítógép PCI-Express x1 foglalatába és a tápegység egy 4-tűs csatlakozójához illeszkedik, míg a notebookok esetében a eszközt Express Card formájában kell a hordozható géphez csatlakoztatni -- ez azt jelenti, hogy sajnos a hagyományos PCMCIA foglalattal ellátott gépek a PC Card szabvány szűk sávszélességének okán kimaradnak az USB 3.0 támogatottságból.

 

 

 

Mindkét eszköz visszafelé kompatibilis a régebbi USB szabványokkal, ezáltal a korábban megvásárolt eszközök is használhatók maradnak a TRENDnet kiegészítő megoldásaival. A termékek hazai megjelenéséről egyelőre nincs információnk, de az amerikai piacon már elérhetők 49- (TU3-H2PIE - asztali változat), illetve 59 dolláros ( TU3-H2EC - notebook változat) végfelhasználói áron.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.