Hirdetés

Van, ahol már szépet zuhantak a videokártyák árai



|

Az ajánlott fogyasztói árat elvileg még mindig nem sikerült elérni, de már sokat javult a helyzet.

Hirdetés

A kriptovalutákat hajkurászó bányászok elég csúnya nyomot hagytak a GPU-piacon, így a készlethiány és a sokszor elképesztően magas árak miatt világszerte rengeteg játékos valószínűleg egyáltalán nem tudott hozzájutni az Nvidia és az AMD legújabb videokártyáihoz.

Eléggé úgy tűnik viszont, hogy már kezd javulni a helyzet, ráadásul nem is kell túl messzire menni, hogy némileg vásárlóbarátabb árakkal találkozzunk.

Hirdetés

A 3DCenter adatai alapján úgy tűnik, csökkentek a GPU-k árai Németországban, és átlagosan az AMD és az Nvidia legújabb kártyái esetében is sikerült elérni az ajánlott fogyasztói ár 153%-át. Ezt normális helyzetben még így is komoly túlfizetésnek lehetne tekinteni, de ha figyelembe vesszük, hogy májusban átlagosan az ajánlott ár 304%-át is elkérték egy Nvidia videokártyáért, akkor elég egyértelmű a javulás.

Friss adatok szerint például egy GeForce RTX 3070 átlagára nemrég 799 és 1490 euró között mozgott, míg május 16-án ugyanez az adat 1498 és 1649 euró között volt. Egyébként a 3DCenter szerint a GPU-szállítmányok mennyisége is elegendő a csendesebb nyári szezonra, tehát úgy tűnik, hogy Németországban végre kezd helyreállni a rend.

Remélhetőleg nemsokára talán már nálunk sem kell kisebb vagyonokat kifizetni egy újabb videokártyáért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.