Hirdetés

Vándorútra indult Charles Simonyi e-könyv olvasója



|

A PC történetéről szóló DOStalgia tárlat első állomása Túrkeve, aztán Szolnok jön.

Hirdetés

Tavaly Budapesten, a Közlekedési Múzeumban volt megcsodálható az ikonikus tárgyakat felvonultató DOStalgia. A magángyűjtemények legizgalmasabb darabjaiból, valamint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Finta Múzeum tárgyaiból összeállított kamaratárlat a személyi számítógép történetét mutatja be. Az eddigi tárlat most új tárgyakkal kibővítve egyaránt szemlélteti a világformáló IBM PC, a legjelentősebb professzionális személyi számítógép sikertörténetét, valamint bemutatja a nyolcvanas évek olcsó otthoni számítógépeit, az akkor igen közkedvelt Commodore és Sinclair típusokat.

 

A tárlaton számos kuriózum látható: Charles Simonyi dobozos szoftverei és ma már őskorinak tűnő e-book olvasója (melyeket családjának adott ajándékba), az Amiga számítógépet tervező Jay Miner aláírásával ellátott relikviák, Jánosi Marcell eredeti kazettás floppyja, a világ első mikroprocesszora (Intel 4004) és az első magyar PC, a Proper-16. A túrkevei tárlaton működő klasszikus IBM PC-klónokon idézhetik fel a látogatók a DOS, a Volkov Commander és a régi játékok hangulatát, természetesen sűrű újraindításokkal tarkítva.

 

A kiállítást október 12-től 2013. január 5-ig Túrkevén, a Finta Múzeum Vadász Pál Kiállítótermében tekinthetik meg az érdeklődők, majd januártól márciusig a szolnoki Damjanich János Múzeumban látható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.