Hirdetés

Váratlanul megjelent az AMD R9 Fury



|

Négy nappal a hivatalos megjelenés előtt már elérhető lett az AMD legújabb felső kategóriás videokártyája.

Hirdetés

Eredetileg július 14-re ígérték a Radeon R9 Fury megjelenését, négy nappal korábban azonban soft launch keretén belül már elérhetővé vált a videokártya. Az AMD újdonsága az R9 Fury X kisebb testvére, némileg csökkentett teljesítménnyel és sokkal barátibb árcímkével. A kártyát a GeForce GTX 980 ellenfelének szánják, és egyelőre úgy néz ki, jó néhány szempontból felül is múlhatja riválisát. Érdekesség, hogy az AMD ezúttal nem is készített referenciát, a gyártók szabad kezet kaptak a tervezés során.

 

Hirdetés

 

Az 1000 MHz maximális órajelű Fiji GPU négyszer 1 GB HBM VRAM-ot kapott 512 GB/s-os memória-sávszélességgel. Az X kiadás 64 GCN CU tömbével szemben a sima R9 Fury már csak 56-ot kínál, ami összesen 3584 stream egységet jelent. A 7,17 TFLOP/s számítási teljesítmény mellett 275 watt gyakorlati fogyasztási adatot regisztráltak, amit a korábbi, kissé problémás folyadékos megoldás helyett gyártónként egyedi léghűtéses rendszer fog kordában tartani. Az R9 Fury első körben az ASUS és a Sapphire kezei közül kerül ki, más cégek még nem jelentették be saját GPU-jukat.

 

 

A hivatalos adatok szerint maximum 17 százalékkal marad el az új kártya az X modelltől, egyes mérések szerint azonban még ennél is kedvezőbb a helyzet. A Sapphire 1000 Mhz referencia órajelű és 1040 MHz-es tuningolt verzióval is készül Tri-X hűtéssel, az ASUS pedig a DirectCU III-as megoldást választotta a GPU Tweak II-ben aktiválható, 1020 MHz-et hozó OC móddal. 549 dolláros árával a Radeon R9 Fury erős ütőkártya lehet az AMD kezében a GeForce GTX 980-nal szemben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.