Hirdetés

Várd meg az új modellt, ha most vásárolnál PlayStation 5-öt



|

Szétszerelős videó árulkodik a PlayStation 5 gyökeres átalakításáról.

Hirdetés

A Sony még augusztusban közölte a kellemetlen hírt, hogy megemeli a továbbra is hosszas várólistával rendelhető PlayStation 5 árát, 50 euróval tolva magasabbra a vásárlókat sújtó költségeket. Nem sokkal később Ausztráliában felbukkant egy teljesen új, CFI 1200-as sorozatszámú modell, amely külsőre nem változott, súlyra azonban jó fél kilogrammal lett könnyebb az eredeti, CFA 1000-es variánsnál.

Már ebből is sejteni lehetett, hogy a Sony áttervezte az új generációs konzolt, most pedig befutott az első szétszerelős videó is, amely gyökeres változtatásokról árulkodik.

Hirdetés

Az Austin Evans által közzétett filmből kiderül, hogy a japán gyártó kisebbre szabta az alaplapot és a hűtésrendszert, átalakítva az M.2 SSD bővítési helyét is, így a youtuber szerint az új dizájn révén a CFA 1200-as szériájú PlayStation 5-ök (a lemezolvasós és a lemez nélküli variánsok egyaránt) összességében 20-30 wattal kevesebb energiát fogyasztanak.

Ez pedig remek hír lehet az energiaválság idején, de a valódi nyertes azért mégiscsak a Sony, a cég ugyanis a kisebb alkatrészek révén vélhetően jóval olcsóbban gyártja a konzolt, miközben a piacot megkínálta egy jelentős áremeléssel.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a következő hetek-hónapok során a hazai megrendelőkhöz is eljutnak majd az új PlayStation 5-ök, egy ideig viszont még valószínűleg a tavaly kiadott CFA 1100-as széria lapul majd a kiszállított dobozokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.