Hirdetés

Vége a Cisco Flip videokamerának



|

Leépíti gyártója a webvideózásban úttörő terméket.

Hirdetés

Nemrégiben nyilatkozatot adott ki a Cisco, miszerint leépíti fogyasztói termékeit, köztük a híres-neves Flip videokamerát is.

 

A közlemény szerint a Cisco kilép a fogyasztói területekről és üzleti alappilléreire támaszkodik, azaz továbbra is IP útválasztók, átkapcsolók és a kapcsolódó szolgáltatások, és telepresence fognak először eszünkbe jutni a márkanévről.

 

Még 2009-ben vásárolta meg a hálózati ipar óriása a Flip gyártóját, a Pure Digital céget, 590 millió dollárért. Ezzel elsőként sikerült nagy darabszámban forgalmaznia olyan olcsó, modelltől függően beépített memóriájára vagy memóriakártyára dolgozó mini videokamerát, mellyel aztán az emberek bőszen fel is töltötték a video-közösségi oldalakat saját tartalommal.

A Flip igen olcsón tette lehetővé videók készítését elfogadható minőségben, akár HD felbontás mellett, sőt, az anyagok megosztását is egyszerűvé tette egy számítógép birtokában. Akárhogy is, az időközben erőteljesen elterjedt okostelefonok a a személyi videofelvételek készítésének és megosztásának még kézenfekvőbb eszközei lettek . Annál is inkább, mert saját hálózati kapcsolatukon keresztül is képesek erre, a körülményes PC bekapcsolása nélkül.

 

Átmeneti terméknek bizonyult tehát a Flip, emellett persze az is szerepet játszott a döntésben, hogy Cisco inkább komolyabb területeire koncentrál. Akárhogy is, azért annyira nem gyászoljuk, egyrészt mert sok utánzója akadt, másrészt mert 2013. december 31-ig a gyártó maradéktalan technikai támogatást biztosít termékeihez és a kamera szoftveréből elérhető FlipShare videomegosztót is üzemelteti.

 

Persze napjainkban sok mindennel lehet videózni, nem csak videokamerákkal. Hogy milyen eszközök a legmegfelelőbbek erre, azt megtudhatja a PC World júniusi számában megjelenő fókusztesztünkből, melyben - videokamerákon kívül - szinte minden szerepelni fog, ami csak szóba jöhet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.