Hirdetés

Véget ér az AMD és a Gainward partnerkapcsolata?



|

Még egy év sem telt a megállapodás aláírása óta, a Gainward mégis beszüntetné a Radeon grafikus vezérlők gyártását.

Hirdetés

Legalábbis ezt állítják azok a disztribútorok, akik szoros kapcsolatban vannak a Palit tulajdonában lévő Gainwarddal. Állításuk szerint a gyártó hamarosan végleg szakít az AMD-vel, visszatér korábbi profiljához,és ismét csak NVIDIA grafikus kártyákat fog gyártani és forgalmazni. Az egyre felerősödő pletykákat megerősítheti az a tény is, hogy a Gainward színeiben még minden nem találni HD 4770 vagy HD 4890 típusú Radeonokat, holott két olyan vezérlőről van szó, amelyek kategóriájukban a legjobb vételeknek számítanak.

 

gainward_radeon_hd_4870_x2.jpg
 

 


Hogy ennek mi lehet az oka, nem tudjuk, mindenesetre furcsa, hogy a gyártó kihagyott két ekkora ziccert. Az elmúlt hetek, hónapok tapasztalatai alapján általában az elsők között, már a premier napján bejelentették az újdonságokra épülő verzióikat, például a GeForce GTX 275 esetében a Palittal karöltve az első kézzel fogható példányokat biztosították a felhasználók számára. Az elmúlt négy negyedév értékesítési adatiról sajnos nincs információnk, azonban a hazai internetes közösség visszajelzései alapján nem gondolnánk, hogy a Radeon kártyák forgalmazása nem érné meg, illetve hogy a gyártó vonzóbbnak találná a közel jövő NVIDIA megoldásait.

 
A hivatalos megerősítésre vagy cáfolatra még várnunk kell, annyi viszont biztos, hogy több jelentkező is van a Gainward helyére. Hogy mi lesz ennek a vége, várhatóan még a Computex előtt kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.