Hirdetés

Véget érhet az OLED TV-k pályafutása



|

A Sony beszünteti az OLED TV-k fejlesztését, hogy a 4K-s LCD-re koncentráljon.

Hirdetés

A tévék jövőjét tekintve sokan abban reménykedtek, hogy lassan talán normális árazást kapnak, és így hozzáférhetővé válnak a csábító OLED TV-k. Úgy néz ki, hogy aki erre várt, annak sokat kell még aludnia. A Nikkei szerint a Sony minden fejlesztést leállít az OLED televíziókkal kapcsolatosan

Hirdetés

A japánok a jövőben inkább a 4K-s felbontásra képes, LED-es vagy sima LCD-s panelekkel felszerelt Ultra HD tévékre akarnak koncentrálni. Anno a Sony első volt a kategóriában a 2008-ban megjelent XEL-1-gyel, amely elképesztően drága volt: 11 hüvelykért 2500 dollárt kellett fizetni. Bár a méret azóta nem gond, a gyártási költségekből adódó magas vételár és az élettartam továbbra is probléma. 

Bár az OLED TV-k piaci részesedése emiatt nagyon alacsony, időről időre feltűnt egy-egy modell, ami nagyon ígéretes volt. Az idő múlásával mindenesetre a 4K-s LED kijelzők jobb döntésnek bizonyultak a gyártók számára, a Sony eladásait például idén ilyen modellek teszik majd ki 40-50 százalékban. A Sony döntése egyébként a fogyasztói termékekért felelős divízió 20 százalékos munkaerő-leépítésével is együtt jár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.