Hirdetés

Végetért az ATI/AMD Radeon X éra



|

Új információk jelentek meg az ATI/AMD R600-ról.

Hirdetés

A névváltoztatás oka az AVIVO HD technológia megjelenése, amit a gyártó szeretett volna jobban kihangsúlyozni, ezért a köveljövőben megjelenő termékpaletta nevét kissé átszabta. A fentiek értelmében tehát a jólismert X név eltűnik, és helyét átveszi a HD sorozat.

 

A részletek:

Az AVIVO HD két új részből, a továbbfejlesztett UVD (Universal Video Decoder) dekóderből és AVP (Advanced Video Processor) processzorból áll. Az előbbi felelős a Blu-ray és HD DVD által használt H.264 illetve VC-1 nagyfelbontású videóformátumok dekódolásáért, míg az utóbbi -- azaz az AVP -- teszi lehetővé, hogy a GPU videógyorsítás és dekódolás alacsony energiafogyasztás mellett történjen.

 

A Radeon HD2900 sorozat csúcsát az XT változat képviseli. Figyelemre méltó, hogy az új GPU-ban 320 stream processzor kap helyet, ami impresszív eredmény, mivel a jelenleg csúcstartó NVIDIA 8800 GTX esetében ugyanez a szám "csak" 128. Ezt egészíti ki a nyolccsatornás, 512-bites memóriavezérlő, illetve a natív CrossFire támogatás, azaz mostantól elfelejthetjük a külső összeköttetést. További újdonság a 24-szeres élsimítás és a fizikai gyorsítás, azonban egyelőre még nem tisztázott, hogy ez milyen API-n keresztül érhető el, vagy hogyan működik pontosan.

Jó hír, hogy az előzetes (főleg OEM kártya) fotók ellenére a HDMI kimenet sem fog hiányozni a kártyáról.

 

A közép-, illetve belépőszintű RV630 (HD2600) és RV610 (HD2400) sorozat Pro és XT változatokban jelenik meg, ám ezekről a termékekről több információt nem közölt a vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.