Hirdetés

Végleg búcsúznak az AMD Phenom II és Athlon II processzorok



|

Bár a Bulldozer nem hozta meg az AMD által várt sikereket, a fenti CPU-k szállítását leállították.

Hirdetés

Bár a Bulldozer nem hozta meg az AMD által remélt sikereket, a gyártó leállította a Phenom II és az Athlon II processzorok szállítását. A 45nm-es gyártástechnológiával készült CPU-k közül egyedül a Phenom II X4 960T marad meg, amely a Zosma magra épül.

 

A két széria közül, amelyet az AMD búcsúztatott, az Athlon volt a legsikeresebb, amely 1999. közepén mutatkozott be először. Itt érte el nagy sikereit a gyártó a K8-as architektúrával az Intel ellen, amely később a Core 2 Duóknál a Conroe architektúrával vágott vissza.

 

2011-re sok dolog változott, a Llano lapkák pedig meglepően jól szerepelnek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az AMD hosszú ideje nem tudta felvenni a harcot az Intellel. Ezzel ellentétben a sunnyvale-i vállalat nem aratott ilyen nagy sikereket a Bulldozerrel. Ennek ellenére a haladás jegyében az utóbbiak váltják majd fel a Phenom és az Athlon sorozatokat, amelyek csendben múlnak majd ki a boltok raktáraiból. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.