Hirdetés

Végre megérkeztek!!!



|

Hosszú várakozás után - a Samsung tálalásában - végre hazánkban is kereskedelmi forgalomba kerültek az első asztali Blu-ray lejátszók.

Hirdetés

Resize of filmek.JPG
Sokunk örömére végre megérkezett az első asztali Blu-ray lejátszó, azonban ez az öröm némi kétkedéssel vegyül. A kétkedés oka, hogy a hosszúra nyúlt várakozás ellenére mégis kicsit korainak érezzük a bevezetést - jelenleg kevés a HD film – ezért sokunk még vár a vásárlással. Mindenesetre azok sem maradnak mozi nélkül akik már most vásárolnak egyet, ugyanis némi utánajárással hozzávaló film is beszerezhető és a filmstúdiók igérete szerint a már meglévők mellé még legalább 40 új film kerül idén a boltokba. Amennyiben lejátszónk már van, de mégsem sikerül filmet szerezni akkor sincs minden veszve, ugyanis a lejátszót HDMI-n keresztül összekötve a TV-vel, még normál DVD-inket is jobb minőségben nézhetjük a korábbinál. A javulás egy új képjavító technológiának köszönhető, amely az egyszerű DVD filmeket is HD-ba konvertálja. Ennek minősége persze elmarad a Blu-ray-étől, viszont sokkal jobb lesz, mint hagyományos lejátszóval nézve.

 


 

 

Samsung BD-P1000

Az új Samsung Blu-ray Disc lejátszóban megtalálható egy nagy felbontású multimédia-interfész (HDMI – High Definition Multimedia Interface) kimenet, amely egy, az iparág által támogatott, tömörítetlen jelátvitelre képes, teljes egészében digitális audio-video interfész egyetlen kábelen. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Blu-ray lejátszót egyszerűen csatlakoztassák meglévő televíziójukra. A készülék standard többcsatornás hang (Dolby Digital, DTS) dekódolására is alkalmas, a lehető legjobb felbontás érdekében teljes 1080p kimenetet kínál.

 

Resize of lejatszo.JPG

A BD-P1000 segítségével korábbi, hagyományos DVD filmjeinket is jobb minőségben élvezhetjük. A 480 vagy 576 soros DVD-filmeket a készülék feljavítja, megszűri a zajt, és a HDMI kimeneten keresztül továbbítja az ezt fogadni képes megjelenítőhöz.

 

A Samsung a BD-P1000 fő összetevőit házon belül fejlesztette ki. A Samsung technológiája – egy lejátszófej két lencsével – a Blu-ray lemezek mellett szabvány DVD-k és CD-k lejátszását is lehetővé teszi. A támogatott DVD formátumok között megtalálható a DVD-RAM, a DVD-RW és a DVD-R. A BD-P1000 jellemzői továbbá egy „10 a 2-ben” memóriakártya-olvasó, Dolby digitális hangzás, digitális házimozi hangzás. A továbbfejlesztett menürendszerben „pop-up” ablakok, a színes, nagy felbontású animált gombok, valamint javított bitmap és szöveges feliratok nyújtanak segítséget a navigációban.


 

 

Samsung BD-P1000 specifikáció:

· HD film lejátszása

· Akár 1080p kimenet HDMI digitális csatlakozón keresztül

· HDMI, Komponens, S-videó és Kompozit kimenetek

· Dolby Digital, DTS, MP3 lejátszás

· Sztereó és 5.1 csatornás hang kimenet

· Koaxiális és optikai digitális hang kimenetek.

· Választható: 1080p/1080i/720p DVD videójel felkonvertálás HDMI kimeneten át

· BD-RE, BR-ROM, DVD-ROM, DVD-RAM, DVD-R-RW, CD-R-RW

· MPEG2, VC-1, H.264, HD JPEG kódolás

· 10 a 2-ben multi memória kártya slot

 

samsung bd1000.JPG

 

A Blu-ray technológiáról

A lejátszó működési elve hasonló a CD és DVD olvasókéhoz. Az olvasófej lézersugarat bocsát a lemez felületére, ahonnan a kiemelkedések és bemélyedések miatt a sugár visszaverődik. Az így nyert információt a készülék elektromos jelekké alakítja, azaz audio-, video- vagy adat információt képes kinyerni belőle. A különbség az, hogy a hagyományos vörös helyett kék lézert használnak – innen ered a technológia neve is: Blu(e)-ray, vagyis „kék sugár”.

 

disc3.PNG

A kék lézersugár rövidebb hullámhosszának köszönhetően precízebb a fókuszálás, ezért egységnyi területen sokkal több adat tárolható. Az új technológia nem csupán a lemezek kapacitásának növekedését jelenti, hanem számos extra szolgáltatással is jár. A Blu-ray készülékek képesek az egyidejű felvételre és lejátszásra, az internethez csatlakozva feliratokat és kiegészítő információkat tölthetnek le, és például a menük megjelenítése közben sem állítják le a filmet.

 

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.