Hirdetés

Végre profitot termel a PS3



|

Hosszú idő után először nyereséges a PlayStation 3 gyártása.

Hirdetés

A Sony Corporation bejelentette, hogy 2007 harmadik negyedévében 25 százalékkal nagyobb bevételt értek el az előzőhöz képest. Ez az eladások 9,6 százalékos emelkedésének volt köszönhető.

 

A tervezett PS3 eladások számát 11-ről 9,5 millióra csökkentették 2007 évre, a végleges számok azonban csak márciusban derülnek majd ki. Feltehetőleg a most elemzett időszakban felmerült Wii-hiány segítette előre a Sony konzoljának eladásait: az októberi-decemberi időszakban körülbelül 4,9 millió egységet adtak el. A PlayStation 3 árát azóta tovább csökkentették, amelyet a gyártási költségek jelentős csökkentése tett lehetővé. Tovább bővítették a PS3-ra megjelenő játékok listáját is, így harcolva az Xbox 360 mindent elsöprő palettájával.

 

Meglett tehát az eredménye a körülbelül 10 ezer munkahely megszüntetésének - jelenlegi eredményeivel a Sony így ismét igazán erős versenytárs lehet a játékpiacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.