Hirdetés

Vékony, hordozható DVD-író a Pioneertől



|

A Pioneer legújabb külső DVD-írója alig vastagabb, mint egy átlagos CD-tok.

Hirdetés

 

A Pioneer is dolgozik azon, amit többek között a Samsung is elkezdett. Bemutattak egy olyan vékony, külső DVD-írót, amellyel egy beépített optikai meghajtó gyakorlatilag felesleges, és még helypazarlásnak is számít (például az új Eee PC-kben). A meghajtó ráadásul alig nagyobb, mint egy sima CD-tok, ezért ha valaki a lemezeit el tudja vinni magával, az a lejátszót is melléjük rakhatja.

 

A 13,3 x 1,5 x 13,3 centiméter nagyságú, és 227 gramm nehéz. A Pioneer azt állítja, hogy eddig ez a legkompaktabb meghajtó-kialakítás. A DVR-XD09-es DVD-író USB 2.0-ás csatlakozáson keresztül képes gépünkhöz kapcsolódni, és ugyaninnen nyeri a működéshez szükséges energiát is.

 

A meghajtó minden ma elvárt típusú lemezt képes írni, olvasni (többrétegűt is); maximum írási sebessége nyolcszoros, kétrétegű lemezt hatszorosan képes írni. A várhatóan augusztustól kapható DVD-író ára 79,99 dollár (15 300 forint).

 

pioneeropt.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.