Hirdetés

Verbatim Executive Secure: az adatok illetéktelen kezekben megsemmisülnek



|

Újabb titkosított adattárolók a Verbatimtól

Hirdetés

 

Kórházak, állami szervek, vállalati vezetők és érzékeny adatokkal dolgozó munkatársak szempontjait szem előtt tartva fejlesztette ki a Verbatim biztonságos adathordozóit. A hardveres titkosítással rendelkező pendrájvokon, SSD meghajtókon és mobil merevlemezeken, illetve a titkosított DVD-ken tárolt adatok biztonsága miatt lényegesen kevésbé kell aggódnunk.

 

A Verbatim a londoni Infosecurity Show-n mutatta be a titkosított eszközöket. Új eszközeit minden olyan alkalmazásra ajánlja a cég, ahol nem megengedhető, hogy egy apró hardver elvesztése vagy eltulajdonítása miatt személyes vagy üzletileg érzékeny adatok kerüljenek illetéktelen kezekbe. A nagyobb adatbiztonságot garantáló adattárolók 2009. második negyedévének végétől érhetők majd el.


 

Executive Secure pendrive

Hasonlóan a megelőző Business Secure pendrive-hoz, a Verbatim új Executive Secure pendrive-ja 256 bites AES (Advanced Encryption Standard) hardveres titkosítással rendelkezik. A biztonságot az integrált jelszavas védelem fokozza, így az eszköz magas szintű adatvédelmet kínál. Az Executive Secure-ba számos biztonsági funkciót építettek be: jelszókérést, jelszó-titkosító algoritmusokat, és az is beállítható, hogy az eszköz hány sikertelen jelszókérés után semmisítse meg a tárolt adatokat.

usb_executivesecure_hardveres_titkositas_aes_16gb
16 GB hardveresen titkosított kapacitás

 

 

verbatim express card secure ssd 32gb


ExpressCard S
SD Secure

A flash-alapú meghajtók (SSD-k) használata egyre népszerűbb, mert az SSD-k fizikailag strapabírók, gyorsak és kevés energiát használnak. A Verbatim ExpressCard kivitelben kínálja SSD modelljeit, mint noteszgép bővítőeszközt: nem lógnak ki a gépházból, a burkolatot sem kell megbontani használatukhoz, és extra gyors PCI Express felületen csatlakoznak a számítógéphez. A Verbatim az ExpressCard SSD család Secure, titkosított változatait is kínálja.


 

Titkosított merevlemez

A külső merevlemezek népszerűsége is töretlen; a felhasználók nagy mennyiségű munkával kapcsolatos és személyes információ hordozására, tárolására előszeretettel használnak ilyen eszközöket. Az adatok biztonságát egyre többen várják el ilyen eszközök esetén is. A Verbatim 2,5 hüvelykes, 128 bites titkosítással rendelkező mobil merevlemezei megfelelnek ezeknek az elvárásoknak: a mobil tárolóeszközök az adatok valós idejű titkosítására képesek, a teljesítmény csökkenése nélkül.

 

 

 

 

SecureSaveDVD

 

Sok helyen az érzékeny adatokat optikai lemezekre archiválják – szerződéseket, tervezeteket, szoftvereket, személyes levelezést, emlékeztetőket, csak hogy néhányat említsünk. Az optikai adathordozók szegmensében ma is piacvezető Verbatim ezeknek az adatoknak az archiválásához a SecureSave DVD használatát javasolja. Az írható DVD érdekessége, hogy tartalmazza az automatikusan induló archiváló alkalmazást is és 256 bites szoftveres AES titkosítással dolgozik.

 

verbatim dvd secure savedvd

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.