Hirdetés

Verbatim Executive Secure: az adatok illetéktelen kezekben megsemmisülnek

|

Újabb titkosított adattárolók a Verbatimtól

Hirdetés

 

Kórházak, állami szervek, vállalati vezetők és érzékeny adatokkal dolgozó munkatársak szempontjait szem előtt tartva fejlesztette ki a Verbatim biztonságos adathordozóit. A hardveres titkosítással rendelkező pendrájvokon, SSD meghajtókon és mobil merevlemezeken, illetve a titkosított DVD-ken tárolt adatok biztonsága miatt lényegesen kevésbé kell aggódnunk.

 

A Verbatim a londoni Infosecurity Show-n mutatta be a titkosított eszközöket. Új eszközeit minden olyan alkalmazásra ajánlja a cég, ahol nem megengedhető, hogy egy apró hardver elvesztése vagy eltulajdonítása miatt személyes vagy üzletileg érzékeny adatok kerüljenek illetéktelen kezekbe. A nagyobb adatbiztonságot garantáló adattárolók 2009. második negyedévének végétől érhetők majd el.

Hirdetés


 

Executive Secure pendrive

Hirdetés

Hasonlóan a megelőző Business Secure pendrive-hoz, a Verbatim új Executive Secure pendrive-ja 256 bites AES (Advanced Encryption Standard) hardveres titkosítással rendelkezik. A biztonságot az integrált jelszavas védelem fokozza, így az eszköz magas szintű adatvédelmet kínál. Az Executive Secure-ba számos biztonsági funkciót építettek be: jelszókérést, jelszó-titkosító algoritmusokat, és az is beállítható, hogy az eszköz hány sikertelen jelszókérés után semmisítse meg a tárolt adatokat.

Hirdetés

16 GB hardveresen titkosított kapacitás

 

 

Hirdetés


ExpressCard S
SD Secure

Hirdetés

Hirdetés

A flash-alapú meghajtók (SSD-k) használata egyre népszerűbb, mert az SSD-k fizikailag strapabírók, gyorsak és kevés energiát használnak. A Verbatim ExpressCard kivitelben kínálja SSD modelljeit, mint noteszgép bővítőeszközt: nem lógnak ki a gépházból, a burkolatot sem kell megbontani használatukhoz, és extra gyors PCI Express felületen csatlakoznak a számítógéphez. A Verbatim az ExpressCard SSD család Secure, titkosított változatait is kínálja.


 

Titkosított merevlemez

Hirdetés

A külső merevlemezek népszerűsége is töretlen; a felhasználók nagy mennyiségű munkával kapcsolatos és személyes információ hordozására, tárolására előszeretettel használnak ilyen eszközöket. Az adatok biztonságát egyre többen várják el ilyen eszközök esetén is. A Verbatim 2,5 hüvelykes, 128 bites titkosítással rendelkező mobil merevlemezei megfelelnek ezeknek az elvárásoknak: a mobil tárolóeszközök az adatok valós idejű titkosítására képesek, a teljesítmény csökkenése nélkül.

 

 

Hirdetés

 

 

SecureSaveDVD

Hirdetés

 

Sok helyen az érzékeny adatokat optikai lemezekre archiválják – szerződéseket, tervezeteket, szoftvereket, személyes levelezést, emlékeztetőket, csak hogy néhányat említsünk. Az optikai adathordozók szegmensében ma is piacvezető Verbatim ezeknek az adatoknak az archiválásához a SecureSave DVD használatát javasolja. Az írható DVD érdekessége, hogy tartalmazza az automatikusan induló archiváló alkalmazást is és 256 bites szoftveres AES titkosítással dolgozik.

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.