Hirdetés

Verbatim Store 'n' Go 16GB: gyors és biztonságos



|

Nem csak legfontosabb adataink, de kedvenc alkalmazásaink is elférnek a 16 gigabájtos, gyors, titkosítható meghajtón.

Hirdetés

Legtöbbünknek még nincs pénzünk flash memória alapú merevlemezre a noteszgépbe, de már most is sokat profitálhatunk a technológia fejlődéséből. A folytonos árcsökkenésnek köszönhetően már szinte az ember után dobják az 1-2 gigabájtos USB meghajtókat és szinte bárki megengedhet magának egy 4 gigabájtos gyors darabot. A Verbatim legújabb Executive sorozatából kikerülő 16 gigabájtos modell persze árban jócskán túlmegy a hétköznapi kereteken, cserébe azonban kínál is valamit.

 

 

verbatimexecutive16gb_.jpg

 

 

Megjelenésében nem kiugró, de ízléses darabot próbálhattunk ki. Az ezüstös, gumírozott hatású meghajtóhoz nincs kupak, USB csatlakozása a testbe süllyeszthető - ez ugyan nem világújdonság, de annyi előnye mindenképpen van, hogy a kupakot egészen biztosan nem fogjuk elhagyni. Kék led jelzi működését, a végén kialakítottak egy masszív fület - mondjuk - a kulcstartó számára. Élenjáró kapacitást kap a vásárló, ami nagy írási és olvasási sebességgel is társul, így akkor sem kell bosszantóan sokat várni az állománymásolásra, ha a meghajtót teljesen tele akarjuk írni. Használható Windows Vista alatt adattárolóként és kompatibilis a Ready Boost technológiával, azaz alkalmas a rendszerindítás felgyorsítására. Mint azt elnevezése sugallja, vezető beosztású felhasználóknak szánták, ehhez kötődik titkosítás funkciója is, amit a mellékelt Windows Vista alatt is használható szoftverrel aktiválhatunk. A meglehetősen alapos, 128 bites AES rendszerű titkosítás megbízhatóan védi a kritikus adatokat.

 

 

hdtach1_.jpg

 


Nem olcsó mulatság a kapható legnagyobb kapacitást választani, annyi bizonyos hogy egyelőre gyorsabb, nagyobb és jobban titkosítható „zsebmeghajtó" nemigen beszerezhető. Mellékesen és nagy pozitívumként jegyeznénk meg, hogy a Verbatim magyar nyelvű honlapján még azt is megadhatjuk, melyik postai címhez közel keresünk Verbatim kiskereskedőt, a közeli üzleteket térképpel együtt listázza az oldal.

 

 

 

Névjegy


Termék: Verbatim Store 'n' Go USB Executive 16GB

Forgalmazó: Verbatim GmbH

Ár: mintegy 25 000 Ft

Web: katt ide

 

 

 

Adatok

 

  • USB 2.0 csatlakozás
  • 16 GB névleges kapacitás
  • 12 MB/s írási sebesség
  • 30 MB/s olvasási sebesség
  • 62×21×10 milliméteres méretek
  • AES 128 bit titkosítás

 

 

 

Értékelés

 

 

Verbatim Store 'n' Go USB Executive 16GB

Előny: Nagy kapacitás és sebesség, erős titkosítás

Hátrány: Egyelőre drága

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 3,5


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.