Hirdetés

Veszélyes USB-C kábelt hívott vissza az Anker



|

A termék megsütheti az okostelefonok elektronikáját és akkuját.

Hirdetés

Az elmúlt körülbelül két évben sokat lehetett hallani az USB Type-C kábelek piacán lévő káoszról, főként a noname hardvergyártók dobtak piacra nem szabványos termékeket. Ezek jobb esetben csak nem képesek az elvárt sebességgel adatot továbbítani és akkut tölteni, rosszabb esetben viszont akár tönkre is tehetik a hozzájuk csatlakoztatott eszközöket.


Hirdetés


Most egy újabb csúnya eset került napvilágra, a költséghatékony termékeket gyártó Anker nevű cég PowerLine 3.1 Gen2 (A8185011) kábele ugyanis egy az egyben megsütheti az okostelefonok elektronikáját az akkujait. A problémát az jelenti, hogy a kábel "megjegyzi" a töltéskor beállított feszültséget, így ha a felhasználók áramtalanítás nélkül kihúzzák az egyik eszközből és bedugják egy másikba, akkor az elsőként töltött eszköz esetében használt feszültséget küldi rá a másik eszközre is.



A videóban az látható, hogy a problémát felfedező Nathan K. elsőként rádugja a kábelt a laptopjára, a mire az az elvárt módon 15V feszültségen kezdte el tölteni az akkut. Ezután a mérnök kihúzta a notebookból a kábelt, bedugta egy mérőberendezésbe, amely szerint az újracsatlakoztatás és új feszültségegyeztetés ellenére is 15V volt a kábelen keresztül leadott feszültség. Ha Nathan rádugta volna a kábelt a mobiljára, akkor abból kiszökött volna a varázsfüst.


Az Anker visszahívta a problémás terméket: minden vásárlót a használatának azonnali befejezésére kér, ingyen biztosít helyette egy megfelelően működő kábelt.


(Forrás: Android Police)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.