Hirdetés

Vezeték nélküli okos televíziók



|

Hirdetés

Legújabb, nappaliba szánt termékeivel is ezt a szegmenst célozza meg.

Jövő évben mutatják be azokat a 37 hüvelykes "okos" LCD televíziókat, amelyek vezeték nélkül képesek csatlakozni a felhasználók számítógépéhez, vagy az internethez a helyi hálózaton keresztül. Az év közepén debütáló modellekbe egy úgynevezett digitális médiavevőt építenek - ennek segítségével tudunk majd böngészni számítógépünkön, vagy az interneten.

Az utóbbi években tapasztalható az a tendencia, hogy a nagyobb számítógépgyártók, mint a HP vagy a Dell, próbálnak betörni azokra a piacokra, amelyeket már több nagyobb elektronikai vállalat, mint a Sony, a Panasonic vagy a Philips lefoglalt magának: ilyen a nagyképernyős televíziók piaca is. Úgy tűnik ez az elsők egyike, amelyre betörnének a főként számítógépes hardvereket gyártó cégek is.


A Microsoft-féle Windows XP Media Center Edition eladásai egyre növekednek, ami arra enged következtetni, hogy egyre többen építenek otthonukban mindenféle szórakoztatóelektronikai terméket a számítógépük köré. Ennek lehetne továbbfejlesztett változata a HP újdonsága. Az új, piacra dobásra váró televízióik 802.11a/802.11g vezeték nélküli hálózati technológiára épülnek, és olyan beépített szoftverekkel rendelkeznek, melyek végtelenül leegyszerűsítik a Windows Media Center operációs rendszert használó számítógépekhez való közvetlen kapcsolódást. Kaphatók lesznek digitális videófelvevővel szerelt változatok is. Új kezelőfelületet is terveznek hozzájuk, amelyet Steve Nigro, a HP képfeldolgozási és nyomtatási részlegének vezérigazgatója szerint a továbbiakban megjelenő hasonló termékeikben is fel kívánnak használni. Mivel azonban még számos részlet kidolgozás alatt áll, így az árakról Nigro egyelőre nem tudott nyilatkozni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.