Hirdetés

VGA-ból HDMI-t egyszerűen



|

Egyetlen eszközzel teljes értékű HDMI kimenettel láthatjuk el gépünket.

Hirdetés

Aki nem rendelkezik HDMI- vagy HDCP kompatilibis DVI kimenettel, de már van HDMI bemenettel ellátott HD Ready vagy Full HD felbontású tévéje, annak kínál megoldást az ASUS egy PCI-Express x1 foglalatba illeszthető kiegészítő kártyája, a Splendid HD1. Az ASUS monitorok és videókártyák Splendid funkciójáról elnevezett vezérlőn két DVI csatlakozó található, de az egyiket a mellékelt speciális átalakítóval teljesértékű HDMI csatlakozóvá változtathatjuk.

 

Azt még nem tudni, hogy a kép- és hangátvitel milyen formában történik a gép és a kártya között. Elképzelhető, hogy erre a célra valamilyen külön hangvezérlőt építettek a HD1-re, de az sem lehetetlen, hogy a hang- és képátvitelt egyszerűen külső loop-back összekötő kábellel oldották meg. Mindenesetre a vezérlővel kihasználható a Splendid képoptimalizáló technológia, amivel kedvünkre szabályozhatjuk a filmek színdinamikáját, kontrasztját és fényerejét.

 

Persze a Splendid HD1-ről ne gondoljuk, hogy újkeletű megoldás lenne, mivel az analóg kimenettel ellátott Intel G945 alaplapokhoz is létezett már extra DVI kiemenet PCI foglalatú kiegészítő kártya formájában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.