Hirdetés

VIA: közeleg a négymagos Atom-rivális



|

2011 végén érkezhet a négymagos Nano CPU, amelyet az Intel Atom ellenfelének szánnak.

Hirdetés

A Mini-ITX-re specializálódott VIA Technologies a tervek szerint megpróbál egy komoly riválist állítani az Intel Atom processzorai számára. Sajnos pontos konkrétumok még nem derültek ki a készülő Atom-riválisról. Néhány információt azonban elárultak a kisebb notebookokba, gyengébb szerverekbe és nettopokba tervezett új processzorról, illetve társairól.

 

Annyit tudni jelenleg, hogy a processzor négymagos lesz, és ha a TSMC terveibe nem csúszik késés; akkor 28 nanométeres gyártástechnológiával készül. A VIA ígérete szerint az újdonság valamikor 2011 végén kerülhet a boltok polcaira.

 

A VIA az új processzor mellett néhány felújított, régebbi változatot is tervez a piacra dobni. Itt kétmagos Nano CPU-król van szó, amelyek némi sebességnövelésen esnek át. A VIA V4 bus a jelenlegi 800 MHz-ről 1333 MHz-re nő, a 3000-es széria tagjainak esetében pedig 1 MB-ról 2 MB-re nő az L2 cache mérete. A 40 nm-es eljárással készülő CPU-k körülbelül 20 wattot fogyasztanak majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.