Hirdetés

Villámcsapás - Gigabyte ODIN 550 GT



|

A Gigabyte megjelenése a tápok piacán csak idő kérdése volt. Első próbálkozásuk rögtön egy kis meglepetéssel indít.

Hirdetés

A Gigabyte a germán mitológia egyik bölcs istenéről, a félszemű Odinról nevezte el első tápegységeit – bár talán találóbb lett volna Odin fia Thor, a villámlás istenének nevét választani. Az 550, 680 és 800 wattos teljesítményű modellek Pro és GT változatban jelennek meg, amelyek közül utóbbi szoftveres vezérelhetőséggel és négy perifériahőmérővel csábítja a vásárlókat, némi felárért cserébe.

 

 

odin_k.jpg

 

 

A szoftver lehetővé teszi a tápegységben levő LED-ek ki-be kapcsolását, a ventilátor fordulatszámának szabályozását és ehhez kapcsolódóan profilok létrehozását, továbbá képesek vagyunk a feszültségszintek módosítására is – ésszerű keretek között. Ez utóbbi állítólag nagyon jól jöhet egy esetleges tuningolásnál, de szerintünk inkább csak marketingfogás, mivel az alaplapi eszközök használta feszültségeket általában külön feszültségszabályozó áramkörök (VRM) állítják elő, továbbá az egyes ágak másképp reagálnak a terhelésre. A szoftver kiváló tulajdonsága, hogy a feszültségszinteket műszeres pontossággal méri, amire általában egyik szoftver sem képes, sőt még maga a BIOS sem.

 

 

odin_3_k.jpg

 

 

Közelebbről megvizsgálva a belső felépítést, elégedetten tapasztaltuk, hogy a gyártó a japán Nippon Chemicon kondenzátorait használja. A kábelezés és forrasztás minősége megfelelő, a fogyasztás és feszültségszabályozás kiváló, az ingadozás mértéke csupán 0 és 1 százalék közötti. Az eszköz hátránya az ára, amely egyelőre nagyon magas a kategóriatársakéhoz viszonyítva.

 

 

odin_2_k.jpg

 

 

 

odin_4_k.jpg
odin_6_k.jpg
odin_5_k.jpg

 

 

 

Névjegy

 

Forgalmazó: Cédrus Kft.
Ár: 31 490 Ft

 

 

Adatok

 

– 550 watt összteljesítmény
– 80Plus minősítés
– Aktív PFC
– SLI/Crossfire támogatás
– OVP-, OCP-, OTP-, SCP-védelem
– Szoftveres felügyelet USB-n keresztül
– Moduláris kábelezés
– 2,5 kilogramm tömeg

 

 

Értékelés

Előny: pontos feszültségek és kis ingadozás
Hátrány: a szoftver néha elveszti a kapcsolatot a tápegységgel, drága

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.