Hirdetés

Virtual Router Manager



|

Szinte minden Windows 7-es PC-ből hotspotot varázsolhatunk, ha feltelepítjük a Virtual Router Manager programot.

Hirdetés

A szoftver által nyújtott szolgáltatás rendívül hasznos, nem véletlenül készülnek hasonló alkalmazások interneteléréssel rendelkező mobiltelefonokhoz is, például iPhone-ra.

A szoftver jó ideje béta-állapotban leledzik, de már jól használható a kompatibilis Wi-Fi-vezérlőkkel és meghajtóprogramokkal – ezekről bővebb információt az alkalmazás weboldalán olvashatunk. A nem túl bonyolult program lényege, hogy az aktív internetkapcsolattal rendelkező – praktikusan mobilinternetes vagy vezetékes kapcsolatot használó – gépre telepítve hozzáférési pontként (routerként) működteti a beépített vezeték nélküli hálózati vezérlőt, így a hozzá kapcsolódó gépeken is lesz internetelérés. A Virtual Routert csak és kizárólag egyféle és egyben legerősebb WPA2-titkosítással lehet használni, kizárólag Windows 7 és Server 2008 R2 operációs rendszerek alatt. Természetesen a csatlakozó gépeken mindegy, milyen operációs rendszer fut, de a hálózati vezérlőnek és szoftverének ismernie kell a WPA2-titkosítást.

 

 


A programnak rendkívül könnyen kezelhető – gyakorlatilag az SSID-t és a jelszót kell megadni, majd két kattintással aktiválhatjuk –, a felülete átlátható és nem utolsósorban teljesen ingyenes, viszont van hova fejlődnie – például ismerhetne több titkosítási protokollt; SSID elrejtése, MAC-szűrés –, nyilván ezért nincs még belőle végleges változat, amit kíváncsian várunk.


Adatok

  • Hotspot létesítése virtuális Wi-Fi-hálózat létrehozásával
  • Csak WPA2-titkosítás használata
  • Minimum 8 karakteres PSK-jelszó
  • Windows 7 és Windows Server 2008 R2 kompatibilitás (más operációs rendszer alatt nem futtatható)
  • Fejlesztő: Virtual Router Projekt
  • Ár: ingyenes
  • Web: virtualrouter.codeplex.com/


Előny: egyszerű kezelhetőség, erős titkosítás
Hátrány: csak WPA2-titkosítás, csak Windows 7/2008 Server alatt fut, az SSID nem rejthető
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 4
Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.