Hirdetés

Virtuális billentyûzetek



|

A Comdex kiállításon két cég is bemutatta azoknak az eszközöknek a prototípusait, amelyek már a billentyûzetek következõ generációját képviselik.

Hirdetés

A hordozható készülékek esetében az adatbevitel sokszor nem a legkényelmesebb feladat. Sok mobil eszközhöz vagy nincs is billentyûzet vagy túlságosan kicsi. Ezért a cégek megpróbálnak olyan megoldásokat kifejleszteni, amelyek kényelmesebbé tehetik a kis méretû készülékek használatát.



A Comdexen a Samsung és a Senseboard is bemutatta azokat az új eszközöket, amelyeket akár virtuális billentyûzetnek is nevezhetünk. Ennek oka, hogy a felhasználónak gombok nélkül kell a billentyûzetet használnia, így tulajdonképpen a levegõben ír. Az új készülékek pedig az újak vagy a kéz izmainak mozgását érzékelik, és ezek alapján határozzák meg a bemeneti karaktereket.



A két cég által bemutatott virtuális billentyûzetek eltérõ mûködési elveken és technológiákon alapulnak. A Senseboard billentyûzet két gumiból készült, speciális párnából áll, amelyeket a felhasználónak a tenyerére kell felerõsítenie. Ezt követõen elkezdheti a szövegbevitelt a láthatatlan billentyûzeten. Természetesen a kiállításon a látogatók ki is próbálhatták az új eszközt, azonban az nem aratott túl nagy sikert. Amikor az egyik látogatót megkérték, hogy írja be a Comdex szót, akkor a virtuális billentyûzethez csatlakoztatott készülék kijelzõjén a következõ szó jelent meg: "DNiSP".



A Senseboard billentyûzet a felhasználó kézizmainak mozgását figyeli. Ezzel szemben a Samsung által kifejlesztett Scurry nevû eszköz az ujjak térbeli mozgását érzékeli. A kiállításon a Samsung billentyûzete hatékonyabbnak bizonyult, mint a Senseboard. Mindkét eszközrõl elmondható, hogy még egy kicsit nagyok, fõleg ahhoz képest, hogy hordozható készülékekhez fognak készülni. A cégek viszont ígérik, hogy a piacra kerülõ termékek már kisebbek lesznek. Sõt ezeket már vezetékek nélkül is lehet majd használni, ugyanis támogatni fogják a Bluetooth elõírásokat.



A Senseboard virtuális billentyûzete várhatóan a jövõ év elején jelenik meg, és körülbelül 150 dollárba fog kerülni. A Samsung Scurry elõször Koreában kerül piacra, és 50 dollárért lehet majd megvásárolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.