Hirdetés

Vírusmutánsok IBM szupergépeken



|

IBM szuperszámítógépek a vírusok terjedésének kutatásához

Hirdetés

A megfelelő intézkedésekhez elengedhetetlen a kormányzati és a közegészségügyi szervezetek közötti, azonnali, határokon átívelő, zökkenőmentes adatcsere. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Egyesült Államok Egészségvédelmi és Kórmegelőző Központja (US CDCP), valamint a világ több vezető közegészségügyi intézménye és az IBM ma New York-ban elindította a fertőző betegségek terjedésének megfékezésére irányuló, Global Pandemic Initiative nevű programot.

A kezdeményezés alappillére a fejlett szoftvertechnológia segítségével klinikai adatok gyűjtése, feldolgozása, megosztása az egészségügyi intézmények, laboratóriumok, közegészségügyi hivatalok között, ezzel a különböző érintett szervezetek együttműködésének javítása, a kommunikáció hatékonyabbá tétele.

Az IBM a járványok kitörésével kapcsolatos információ elektronikus úton történő átadására, megosztására és e betegségek terjedésének előrejelzésére szolgáló nyílt forráskódú szoftverrendszereket dolgoz ki és ajánl fel a projekt és a nyílt forráskódú fejlesztő közösség részére. Ezen túl IBM szuperszámítógépeket használnak majd fel a kórokozó-mutációk kialakulásának és a gyógyszervegyületek hatásának modellezésére is, amellyel lerövidíthetik a vakcinák előállításához szükséges időt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.