Hirdetés

Visszahívhatják a problémás, SandForce 2000-alapú SSD-meghajtókat



|

Az OCZ, az OWC és a Corsair SSD-k tulajdonosai is súlyos hibákról számoltak be, a modelleket kivonhatják a piacról.

Hirdetés

Számos jelentés érkezett arról, hogy a SandForce 2000-alapú SSD-meghajtókkal komoly problémák merültek fel. Több gyártó termékét is érinti a hiba, azonban eltérő mértékben. Az OCZ, az OWC és a Corsair meghajtók felhasználói is tapasztalták a hibákat.

 

A meghajtók számos esetben egyszerűen leálltak, és nem működtek tovább. Előfordultak még olyan hibák is, amelyek kékhalállal végződnek, de számos esetben már a BIOS sem tudja érzékelni az adattárolókat. Az első szenvedő alany a Corsair Force 3 120 gigabájtos változata volt - ennek már beszüntették az árusítását.

 

 

Több nagyteljesítményű SSD-be is ezt a SandForce 2000-es vezérlőt építették, így a Corsair, az OCZ, az OWC és a Kingston is több felsőkategóriás modellt mutatott be a február végén megjelent vezérlőre építve. Egyelőre nem tudni, hogy minden modellt érint-e a hiba, az OCZ azonban már jelezte, hogy a Vertex 3 és az Agility 3 szériák is szenvednek a hibától.

 

Az OCZ tájékoztatása szerint náluk sokkal kevésbé súlyos a helyzet, a felhasználók kevesebb mint 1 százalékát érinti a hiba. Arra is rámutattak, hogy nem kényszerülnek a Vertex 3 és az Agility 3 visszahívására, ugyanis egy egyszerű firmware-frissítéssel meg tudják majd hamarosan oldani a problémákat. Az OCZ szerint őket azért érinti kevésbé a hibajelenségek sorozata, mert - ellentétben másokkal - nem referenciamegoldásokat használnak, és saját gyártósorukon készítik a meghajtókat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.