Hirdetés

Vízálló. Szupermini. Hangszóró.



|

Egyenesen a telefonodba úszik, úgyszólván.

Hirdetés

Vagy bármely olyan eszközökbe, amelyeknél néha - vagy mindig - jól jön a vízállóság bizonyos részeiken. Az eddigi megoldások egy külön erre való réteggel védték a kütyük hangszóróit, megnövelve ezzel nem csak a méretüket, hanem az előállításuk költségeit is, a hangminőségen viszont csak rontottak.

 

 

Japánban a vízálló telefonok nagy népszerűségek örvendenek, tavalyi kimutatások szerint az országban előállított készülékek egynegyede "immunis" a nedvességre és a magas páratartalomra.



A kyotói illetőségű Murata Manufacturing Company épp ezért tervezett egy olyan piezoelektromos hangszórót - az elsőt a világon! -, ami mindenféle speciális plusz réteg nélkül, önmagában vízálló, parányi, ráadásul az ára is abszolút megfizethető (kb. két dollár hetvenért adja a Murata a gyártóknak). Mobilokba, PDA-kba, kamerákba, egyéb hordozható eszközökbe illeszthető, a vastagsága - vagy inkább a vékonysága - mindösszesen 0,9 mm.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.