Hirdetés

Vízhűtéses 9800GTX a Zotac-tól



|

Az új kártya akár 20 százalékkal hűvösebb léghűtéses társainál.

Hirdetés

Hivatalosan is megvásárolható a Zotac új 9800GTX kártyája, ami „csak” abban különbözik a régebbi megoldásoktól, hogy a gyártó saját fejlesztésű vízhűtéssel látja el. A cég ígéretei szerint ezzel a megoldással körülbelül 20 százalékkal csökken a grafikus processzor hőfoka. A hűtés tartalmaz egy darab 120mm-es hűtőventillátort egy hűtőbordára szerelve, ami csatlakozik a kártyán található nagyobb blokkra. A nagyméretű ventillátornak köszönhetően valószínűleg csendes kártya lesz a Zone Edition, bár hivatalos mérési eredmények még nem állnak rendelkezésre.

zotac_9800gtx_zone_2.jpg

A kártya egyéb tulajdonságait tekintve nem igazán mutat fel újdonságokat. 700MHz-es processzor órajel jellemzi, míg a mellé társuló 512MB GDDR3 memória 2250MHz-s effektív órajelen ketyeg. A grafikus mag 128 streamprocesszort tartalmaz, a shader órajel 1700MHz-ra lett belőve. Mint minden 9800GTX, természetesen a Zotac terméke is teljes DirectX 10 támogatással bír, és ismeri a Shader Model 4.0-t. A kártya PCI-Express 2.0 csatolófelületet kapott, támogatja az NVIDIA HybridPower eljárását, valamint az új SLI megoldást, ami akár három kártya összekötését is lehetővé teszi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.